KiirasTorstaina työt loppui jo klo 14, joten Riitan kanssa kiiruhdettiin esineruutuilemaan. Lalli etsi kolme Riitan esinettä. Olin tyytyväinen, vaikka pesusienen nosto tarvitsikin apuani, koska Lalli selkeästi ei halunnut moiseen koskea Päättämätön Tosi vähän otettu erimateriaalista olevia esineitä, koska ei ole ollut sen kanssa suurempaa ongelmaa. Eli nyt erilaisten esineiden nostoa treenaamaan.

Illalla Mutalassa alkoikin Ylökkin valmennustokon ryhmätreenit. Lallilla ja itselläni on kunnia olla mukana valittujen joukossa. Tarkalleen en muista mitä touhuttiin, mutta tarpeen tälllaiset treenit tulee, ruutu taisi onnistua ja istu-seiso-maahan jäävien kuuntelutreeni. Mutta stopit kierron kautta oli ihan ihmeellisiä, ensinnäkään ei stopannut kunnolla ja teki ihmepomppuja ennen stoppausta, asenne on nyt tässä vähän kärsinyt..

Pitkäperjantaina hakua, eka ukko suoraan lähetys, lähti suoraan, mutta kääntyi n. 40m aluetta eteenpäin mielestäni tallauksen hajujen mukaan. (Oltiin eka koirakko). Uusi lähetys hieman lähempää ja hyvin! Alue oli reilusti syvä, joten nyt pitkän tauon jälkeen taisi olla hieman ruostetta suoraan ja syvään menemisessä. Toinen ja kolmas suoraan lähetykset menikin jo hyvin. Kiva kun uskaltaa nyt jättää jo hajuhakuja ja siirtyä valmiisiin edestä löytyviin ukkoihin. Silti jäi kaivelemaan ekan ukon möhliminen, olisi itse pitänyt vaikka hakea se haju, koska tauko on pitkä (talven jälkeen vasta toinen harjoitus). Tärkeää olisi saada se ensimmäinen kulmassa oleva onnistumaan. Mutta todella jollen jää kiinni ekaan ukkoon niin Lars oli vallan mainio!

Leevillä oli lyhyt jälki vanhenemassa, koska paikkaan johon jäljen tein tulikin matkan varrella uskomattoman paljon lunta vastaan.. Hyvin ajoi, vaikka pituus taisi olla vain 50-100m, Leeville ihan riittävä Hymy

Lauantaina olin järjestämässä Ylökkin möllitokoja. Mä toimin liikkurina, aika kokemus, sekoilin sanoissa ja vaikeaa välillä oli kertoa mistä kohtaa liike alkaa, jotta kisaaja osasi ottaa rintamasuunnan oikein.. Ei ole helppo homma! Hatun nosto liikkureille! Vaativaa ja tärkeää hommaa teette! Enemmänkin kokeeseeen olisi mahtunut, mutta kaikki osallistuneet saivat nyt palkinnon CoolSilmänisku Ja itseasiassa hienoja suorituksiakin nähtiin, varmasti oli kaikille hyödyllinen päivä! Iso kiitos Riitta-tuomarille! Ihan olit sopivan lepsu, muttet liian

Möllitokoa varten kun rakennettiin kehä tehtiin kisamainen treeni. Tännekin olisin kaivannut enemmän osallistujia, mutta kaiketi pääsiäinen nyt haittasi osallistumisia. Lalli teki ensin Avo-luoksetulon... ei aikomustakaan pysähtyä.. no tarkoituksena oli treenata kisamaisesti ja palkata siirtymisestä uuteen liikkeeseen. Siirryimme liikkurin näyttämälle metallinouto-paikalle, tästä palkka. Metskunouto ok, josta kisakehuminen. Vielä siirtyminen hypylle, siirtymisestä palkka. Hyppynouto: hyppäsi, mutta palasi kiertämällä uusittiin sitten avuilla niin, että onnistui. Tätä ei ollakaan aikoihin treenattu. Ai niin ja p.olot tehtiin. Aluksi maahanmenon jättämisessä L nousi istumaan??? Ei olekaan moista aiemmin tehnyt, loppu makuu ilman hajustelunameja hienosti! Myös istuminen hyvin Cool Onpa kiva kun istuminenkin sujuu, ei ole enään niin lannistavaa Larssin mielestä.

Sunnuntaina matkattiin Riitan kanssa Jkylään Helmisen Hannan tokoihin. Kiitos Hanna! Päivä oli todella antoisa! Ja matkaseurakin oli hyvää.

Ensin p-olot. Lalli ei mennyt ekalla käskyllä maahan.. Aluksi ihan pikkusen haisteli ja oli melkein lonkalla. Hannan häiriökävelystä ei välittänyt. Nousu ylös oli laiska. Hanna vinkkinä "haistelunesto" nameihin oli että kaikkia mahdollisia herkkuja/hajuja nenän eteen, joita ei saa haistella. Itsellä onkin ollut aina ne samat namit taskusta! Lisäksi olen palkannut aina vasta sivulla ollessa, nyt voisi palkata lähestymisestäkin, koska Lalli väistää katsettani kun palaan luo, hassusti on lannistuneen näköinen?..  Istuminen ok, vaikka en jättänyt poistumisreitilleni lelua. Lisäksi päätin pitää PK-pmakuuseen saman käskyn= ei saa mennä lonkalle ja pää ylhäällä. Hannan vinkin mukaan kotiolosuhteissa treenataan 10-15min pmakuita, koska pk-koe kestää noin 8min.

Lalli teki ensin niitä stoppeja ekana. Tehtiin kahdeksikkoa kierrättämällä. Hanna sanoi reippaasti, että mun tarvii olla nopeampi palkkaaja! Eli treenaamaan omaa heittokättä! Lisäksi matkan tarvitsee olla nyt pidempi mitä ollaan treenattu stopeissa. Nyt ei ilmennyt pomppimista. Mutta muuten stopit oli laiskoja. Harjoituksena oli heittää nami, heti kun sai syötyä pysäytys ja välittömästi palkka. Ollaan oikeastaan treenattu namin heittoa, niin että stoppaan vauhdista. Tämä tuntui hyvältä. Back to basic!

Toisella kierroksella tehtiin edelleen palloilla ohjatun suuntia. Nyt haettiin suuntiin syvyyttä merkiltä. Harjoituksen oli viedä Lallin kanssa (kuten liikkurikin) yhdessä lelut (Hanna ehdotti, että ottaisin vaikka motskaripatukat tähän) ensin haettava, kävelen lelujen viennin jälkeen yhdessä koiran kanssa keskeltä pois, jätän koiran merkille ja rennosti annan käskyn. 

-Lisäksi voi heitellä lelua/namia yllättäen oikelle ja vasemmalle samalla käskyn sanoen, ei tarvitse olla vakavaa Kieli ulkona Näillä treenataan suuntia, lisäksi treenataan erillisenä ohjatun kokonaisuutta, vaikkakin leluilla/helpotettuna, mutta liikkuroinnin odottaminen, merkki.  Sain myös Hannalta oikeutettua palautetta hitaasta kommentoinnistani koiralle kun tekee väärin, kokeessa kun olen hiljaa silloin koira tekee loistavasti, mutta kommetoi nopeasti kun lähtee selkästi tekemään väärin, hankala selittää, mutta esim. Lalli meinasi tai siis ohitti merkin vaikka sanoin merkille, mä olin hidas ja Lalli ehti hakea oikean puolen lelun. Olisi pitänyt kommetoida koiralle mokasta, mutta olin hiidas..

Hannan lausahdus: Leikin nimi on tuo reunimmainen!

Lisäksi muiden treeneistä jäi itselle mieleen, joita voisi kokeilla Lallinkin kanssa: luoksetulon pysähtys niin että pysäytyksen kohdalla koira vapautetaankin rennosti palkalle (ei stopata varsinaisesti), tunnaritorni, isonäkyvä nami tunnarin haluttin aloitushaistelukohtaan, Lisäksi hyppytekniikka namikipoilla pk-esteille.

Pääsiäismaanantaina sukuloimaan ja Lalli pääsi pihatokoilemaan suuntia Hanna harjoituksen mukaan, teki todella hyviä! Muuten Lalli "avusti" marjapensaiden leikkuussa, haravoinnissa ja marjapuskien lannoituksessa Jalka suussa