Päivä alkoi klo 10 Lempäälässä Best-in hallilla Kortteen Merjan tokokurssilla. Poissaoloista johtuen koirakoita oli paikalla 5. Joten kun aikaa oli 8h, ehdittiin ottaan useampi kierros, syödä hyvin pitsaa ja pulista. Merja oli mukava ja selkeä kouluttaja. Koirakot vaihtelevia ja kaikki aloittelevia, joten suuria ajatuksia ei muodostunut, lähinnä omat näkemykset ja peruasasiat vahvistuivat.

Lallilla oli lyhyet sessiot, mutta niitä oli 4 Kieli ulkona

1) Noudon irroitus (metalli), tästä on nyt tulossa ongelma nro1, koska toimintaketjuksi on muodostunut mun ohi juoksu ja hetken juoksu kapulan kanssa, kunnes irroittaa namille. Muttei tod. käskyllä. Otettiin yksi tuomisena, koira, kapula, ohjaaja. Tämä meni hyvin. Tiputti tosin liian ajoissa kun kehuin. Otettiin myös muutama pitoharjoitus, mutta häiriö oli ohjaajalle liikaa, joten ne tapahtuvat olohuonereeninä, ja senkin olen päättänyt aloittaa vasta 10kk. En saanut siihen oikeen ratkaisua, koska vielä en halua pitoreeniä ottaa mukaan, ehkä jätetään nouto nyt taolle? Liikkeestä istumista. Merja huomioi, että mun kroppani vahvistaa istu-käskyn, koska olen niin kallistunut kohti koiraa. Harjoiteltiin käskyn antamista minä suorana. Lalli teki nämä hyvin. Vielä joudun kokonaan pysähtymään, tästä on hyvä ottaa liikettä mukaan istumiseen.

2) Leikkimistä, Lallia ei paljon outo paikka häirinnyt antoi palaa winninrundia, enkä saanut sitä luokseni niin nameilla kun lelun vaihdolla. Kun oli tuuletellut päästiin uudestaan leikin makuun MINUN kanssani Hymy Lähellä leikkimistä lähellä leikkimistä. En vaan saa antaa sen päästä juoksemaan lelun kanssa, sitten saa juosta ja palkkaantua siitä kun tulee mun luo kun pyydän Viaton Kahden lelun leikki onnistui kun en päästänyt sitä voittamaan, vaan kun toinen lelu alkoi elämään, toinen neutralisoitui mun toisessa kädessä ja Lalli ymmärsi kohta ampaista liikkuvaan kiinni. Leikki sujui myös hyvin niin, että kun annan voittaa, otan liinasta kiinni, irroitus ja nopea saalis heti perään! Ja oli se kivaa Lallinkin mielestä. Plus mun luokse täytyy olla huippukiva tulla aina tilanteesta kun tilanteesta.

Jäävistä seisomista: meni yllättävän hyvin, koska ei olla näitä otettu. Namilla avustaen kävelin koira vierellä ja pysäytin namilla. Tuntui ihan hyvältä keinolta jäävään liikkeeseen.

Kaukoja is-maa-is. Meni ihan hyvin, vire oli hyvä. Mun täytyy vaan olla itse tarkkana, etten palkkaa väärästä. Merja antoi hyvän fysioterapia vinkin, jonka otan nyt jo Leevin kanssa käyttöön, auton rengas. Alkuun etujalkojen nostoa renkaalle ja takajalkojen nostoa. Mutta myös kaukoja voi reenata renkaan päällä Hymy Taidan ainakin nyt aluksi ottaa ihan jumpan kannalta Silmänisku

Vauhtiluoksetulo, jäi hyvin Merjan kanssa. Nopea, ei banskua.

 

3) Ryhmässä istuminen ensi kertaa. Muut otti paikalla makuun. Lalli on istunut paljon, mutta yleensä ympärillä on tapahtunut jotain. Nyt ei tapahtunut mitään, tai no sakemanni lähti ohjaajan luo ja viereinen aussi taisi vähän piipata. Lalli oli hyvin, aika oli vaan pitkä, ahne kun mikä. Puolessa välissä haisteli, kommentoin ä-ä-ä, lopetti, rauhallinen kehu, kokeili haistaa maata vielä uudestaa, kommentoin, lopetti, sitten valahti makaamaan. Kävin korjaamassa. Hetki rivissä ja aika jo päättyi ja pääsin palkkaamaan hyvästä istumisesta. reeniä reeniä

4) Kokeilin intoutuneena Siiri-aussin hyvästä tunnariharjoituksesta. Eli pyöreiden matalien (6-8) merkkien alle laitetaan oma tunnari. Muitakin käydään nostelemassa hämyksi. Ollaan otettu nyt joka aamu ja iltaisinkin tunnaria, joten nenän käyttö kiinnosti. Ekalla yrittämällä Lalli lähti heti etsimään ja haisteli ahkerasti (hyvä huomata, että oma-käsky saanut merkityksen), mutta ei käynyt reunimmaisen luona, jossa oma oli. Ihmetteli ja turhautuneena kaivoi yhtä merkkiä, mutta sitten pysähtyi ja toistin käskyn. aloitti taas haistelun ja löysi oman. Toisella toistolla yritti mennä merkin taa, mutta kun odotin jatkoi nuuskimista ja löysi oman. Kolmannella toistolla löysi omansa tosi nopeasti. Vaikutti kivalta tavalta, pystyi jo nyt reenaan myös hallissa. Mutta kommentteja? sekoittaako merkit hommaa, meneekö muut merkit sekaisin? Tietenkään näitä ei tehdä usein eikä pitkään, mutta hyvää vaihtelua heinikkoon/lehtien sekaan piilottelulle?? Merjan mielestä ei tuo ongelmaa merkeille.

Hyppyä ihan muutama toisto, pari kertaa kiersi, mutta useammat hyppysi. Näitä namilla, edestakaisin hyppyä. Pari lautaa vain.

Lallin kanssa kun on lelun/kapulan kanssa irroitus probleema, niin otettiin ensi kerran ohjatun suuntia. Eli laitettiin merkki. kapuloiden tilalla oli tyhjät namikipot. Merja vei liikkeen omaisesti ensin oikeaan namin ja sitten oli tiputtavinaan vasempaankin namin. Pannasta merkille, ja lähetys kapulalla ts. namikipolle. Pari kertaa meni harhaan, mutta toisaalta silloin vastassa tyhjä kippo! Kaksi kertaa taisi mennä väärään, mutta muut 5 onnistuivat! Tässä oli kiva myös ettö ohjatun kokonaisuus tuli nyt jo mukaan.

Vähän vielä kontaktia, hyvin piti, otin myös kontaktin säilymistä seuraa-käskyssä ja Lallilla ei tässä mitään ongelmaa. Nami kättä vaan seuraa tarkasti, joten nyt voisi jo unohtaa namin kädessä ja palkata sitten sieltä taskusta-koska ne menee hyvin, niin miksi ihmeessä on vaan napattava silloin tällöin nami kouraan.

Lalli oli kokoajan hyvässä vireessä. Vapun reenin huono vire johtui selväti rauhattomasta vapusta. Koiralla oli koko lauantain ohjelmaa ja kun sunnuntaina oli reenit niin edellinen yö nukuttiin miesväen mellastaessa.

 

Aika päivä oli eikä loppua näkynyt. Nimittäin matka jatkui Pinsiön koulun taa hakureeneihin, mistä suuri kiitos! Porukka oli nopeaa ja hyvää seuraa Nauru Myös reeni meni hyvin. Lalli sai olla viimeinen niin sai taas vetää lonkkaa autossa. Kaksi ukkoa hajuhaulla reagointina päästin irti liinasta, nenä oli heti metsään tultuamme ylhäällä ja armoton nuuhkiminen. Pia oli ensimmäisenä hyvin piilossa. Tuulen pirulainen vaan ei puhaltanut! Lallista oli muutenkin vaikea lukea koska sai hajun, kerran hajun saatuaan ampaisikin keskilinjalle kun huomasi Iikan ja Tarjan, takaisin palatessaan haistoi Pian. Hyvä palkka, ja kyllä leikki! Maalimiehen vain täytyy antautua leikkimiseen! Tarja toisena, maakuopassa. Jouduttiin menemään aika lähelle kunnes todella haistoi ja suoraan kuoppaan ja taas sujui leikki ja namit maistuivat. Oltiin tallatulla alueella, mutta sillä ei ollut merkitystä. Pian ohjeena olisi nyt aloitta ihan oikeat hajuhaut, palata vähän matkaa ja lähettää.

Kiva päivä takana, kotio kun päästiin niin Lalli ampui kurmuuttamaan heti Leeviä. Että niin väsyttävä päivä  Tukittu (no olihan siinä paljon autossa makoilua ja kun Lalli osaa rauhoittua ja nukkua autossa).