Eilen meinasin jäädä jäätelöä ja elokuvaa pitämään kotisohvalle masentuneena kesäloman loppumisesta ja töiden alkamisesta. Mutta sateen hiljennyttyä suuntasin katsomaan josko joku muukin olisi innostunut sateella reenaan. Ja olihan siellä muutama koira.

Leevi oli tosi hyvä seuraamisissa. Eipä se kohtakti koko ajan pidä, mutta nyt oli innokasta ja ei jätättänyt. Otin aika paljon jotain 15 askeleen pätkiä. Leikki hyvin. Ptin myös ihan pienellä neliöllä kääntymisiä vasemmalle, ne meni TOSI hyvin! Käänsi puotansa tosi hyvin! Otin vielä paikallamakuun niin, että tuttu inhokki-collie kiersi noin 3m etäisyydeltä meidät, itse olin hihnan päässä hihna jalan alla. Piti koko ajan pään maassa, vaikka collien ohjaaja joutuikin yhdessä välissä ojentamaan koiraa. Kehuin koko ajan rauhallisesti. Mentiin vielä kuntoileen. Tarvoin itse umpimetsäs, jotta Leevi ei lenkkeilisi polulla. Sai olla irti.

Tänään oltiin hakuilemassa Sääksjärvellä. Huh kotona olin vasta ennen yhtätoista..

Leevi oli hyvä huono! Vas. etukulmassa umpparissa valmis, meni suoraan ja kosketti piiloa, jonka jälkeen meni istumaan noin 2m päähän ja aloitti ilmaisun. Palkaksi heitettiin kippo ja mentiin yhdessä koiran kanssa kippoa avaamaan. Oik. etukulmaan hämypiilo ja valmis ukko (oli valmiina jo 1.lähetyksen aikana) piilon taakse. En laittanut Leeviä kiinni siirryttäessä keskilinjalle ja HITSILÄINEN vanha ikävä ongelma kumpusi esiin! Karkasi oma-aloitteisesti maalimiehelle. Muuten löytö oli ihan malliesimerkki. Haukku hyvä! Nyt täytyy saada radiopuh. mukaan, jotta tollasessa karkailu tilanteessa voisi äkkiä käskeä mm:n nousemaan ja tulemaan keskilinjalle, ettei koira saa palkkaa väärästä käytöksestä! Tuo ongelma meinaan palaa varmasti nopeasti takaisin! Nyt kun vielä on ollut hyvin hallinnassa!

No kuljetettiin maalimies saman puolen seuraavalle piilolle niin, että Leevi sai nähdä Katin piiloutuvan. Seuraavaksi oli tarkoitus tehdä toiselle puolelle tyhjä, ajattelin ettei onnistu kun mielikuva jäi vahvasti Katista, mutta tekikin ihan super hienon piston!! Sit lähetin mielikuva-Katille. Löysi nopeasti ja hyvin, ilmasu ihan super miltein ehdin paikalle! Viimeinen mm menikin pörinäksi kun Leevistä loppu polttoaine. Eka lähetys, meni 10m päähän ja ihmetteli paikallaan. Käskin pois ja vähän hetsasin ja annoin vauhtia uuteen yritykseen. Lähti hyvin, mutta aluetta alkuun päin ihan sikana, luulin jo sen menevän lämmittelevää Hallaa katsoon, mutta vislasin ja tuli nopeasti luokse! Jee! Kolmas kerta toden sanoo. Nytkin kierteli ja taisi loppupätkän turvautua jälkeen. Hmm väsyneenä turvautui jäljestykseen, saiko vahvemman hajun vai olisiko Leeville jälki luontaisempi Päättämätön Oli käynyt roplaamassa Pian taskuja ennen kun alotti ilmaseen.. Olisiko sekin ollut väsymyksen aiheuttamaa, ei ole aiemmin tehnyt moista! Liki tuloa on kyllä ollut ja naaman pesua.. Kieli ulkona