Agirotu2010 viikonloppu onnellisesti ja onnistuneesti takana Cool Aurinkoa riitti liiaksikin ja mulla oli urakka myyntikojujen ja palkintojen kanssa. Kaikenkaikkiaan kivat muistot jää, mutta tuntuu, että palautuminen kestää.. L&L saivatkin koko viikon vain lenkkeillä ja uida Mikon kanssa kun mä uurastin kisoissa. Sikäli hassua, kun en edes harrasta agiliitoa, mutta lempeä painostus sai minutkin kisoja järkkäämään Silmänisku

Maanantaina heti oli luvassa hakutreenit kivassa vaihtelevassa ihan uudessa maastossa. Lallille kolme hajuhakua, eka ihan loistava (uudet lelut pelittivät hyvin), toka pisto vähän kökkö, annoin maalimiehen (aivotoiminta ei vlopun jälkeen kunnossa..) mennä jo toiselle puolelle piiloon ja sieltä tuuli, joten Lalli sai hajua jo sieltä, eikä lähtenyt kunnolla 2piilolle, no uusi hajuhaku ja sitten varmistuksen kautta ampastiin piilolle. Kolmas ja viimeinen menikin sitten hienosti! Aika lähelle tyynellä kelillä joutuu menemään paikantamaan ukon.

Eilinen meni siivoustalkoissa, pyykkiä ihan sikana ja lattiat täynnä hiekkaa.. Pientä pihatokottelua kuitenkin Larssonin kanssa. Muuten olikin lepo päivä molemmat pojat tultiin hieromaan. Leevi reakoi muutamaan kohtaan. Lalli lähinnä harjoitteli käsittelyä Silmänisku Mutta kyllä sekin kokonaan läpi hierottiin Hymy Sitten lopulta kun pahin rimpuilu hellitti.

Tänään onkin sitten ollut taas oikein sydänkohtaus-päivä..

Aamusella lähdettiin Riitan kanssa Vatulan kentälle tokottelemaan. Leevi sai olla ennen Lallia. Tehtiin ihan jees hommia, seuraamista, jääviä ja luoksetuloa, leikkiminen oli nastaa. KUN huomasin Leevin vilkaisevan kaukana olevalle pururadalle ja kohta vilkaisin uudestaan sieltä kahden ihmisen luota juoksi meitä kohti iso sakemanni!! Paniikissa yritin lähteä Leeviä viemään pois kunnes tajusin etten ehdi ja uros iski kiinni, tehtiin mitä voitiin Riitta yritti kakkosnelosilla hakata koiraa irti ja minä potkin minkä ehdin, ON vain äärimmäisen vaikeaa osua kun koirat myllää täysiä. Voi vittu suoraan sanottuna, aikaa taistelussa tuntui kestävän kunnes omistaja saapui juosten irroittamaan koiransa. Ja sitten se tuli karsee poru itseltä. Riitan kanssa tarkastettiin Leevi, onneksi on pitkä paksu turkki, ei lähtenyt kuin nahkaa silmäkulmasta. Huusin omistajille aika kovat sanat.. Leevi ihmekyllä oli ihan takki auki ja maata puuskutti vain vieressäni. Voi kovan onnen lasta, nyt taisi karista viimeisetkin mahikset kokeisiin, ja kertaheitolla ollaan aloituspisteessa ohituksissa yms.. No sain yhteystiedot, joita sitten tarvitsinkin, koska jouduin itse käymään kuvauttamassa peukoloni, joka oli pahoin vääntynyt, onneksi ei murtumaa vain venähdys ja peukku ihan musta. 100euron lasku lähti omistajille ja laskua vieressäni ripitin heidät kyllä aikalailla. NIIN epäreilua kun itse olen huolehtinut treenatessa ja lenkillä, ettei oma koira tee kenellekään mitään niin sitten tollaiset välinpitämättömät pitää koiraa irti, joka ei tule toimeen urosten eikä narttujen kanssa! VOI HUH HUH! Kerroin kyllä seuraukset jos joku nuorista koirista olisi ollut Leevin sijalla. Olisin varmaan soittanut poliisin!

No se siitä.. Jatkettiin reeni loppuun, Lallille ainakin ruutua, otettu nyt paljon merkkiä, joka näkyi kun kiersi ruutuun pallolle ruudun vas.välistä. Tätä sitten pari kertaa korjailtiin, että menee suoraa tietä ruutuun. Sitten kierrettiin ja siihen kerran stoppi ja kerran läpi juoksu. Lopuksi vielä hyppyä, ok! Ei yrittänyt kiertää lelulle. Toisella sessiolla vain kahden lelun leikkiä.

Leevikin pääsi vielä uudelle kierrokselle... Keskittyi muhun täysin! Tehtiin vain vähän temppuja joista namipalkkaa. Ei pälyillyt eikä katsellut ja oli hommissa ihan iloisesti.

Illalla vielä treffasin Hannan Viitapuistossa. Veetin ja Veikan paikalla olossa tehtiin kaksi settiä. Ekalla ruutua, taas vas. reunasta ruutuun sisään. siihen pari toistoa. Kiertoa stopilla ja suoraan jalkojen välistä leluun. Toisella setillä seuraamista, lelu taskussa suoraan ja oik. käännöksiä. Namilla vas. käännöksiä ja täyskäännöksiä. Ne vähän hankalia. Lisää treeniä! Otettiin myös kontaktia harjoitusta niin että vas. kädessäni pallo ja heti ku kääntää katseen minuun kehu ja palkka. Tarkoituksena vielä niin, että koira kääntää itsensä palkalle ulkokautta.  Lopuksi vielä oman etsintää x2, hyvin meni eka. Tokalla etsintäalue hieman laajeni, mutta muistutin kun tuntui nuuskivan kaikkea muuta ja palasi pienemmälle alueella ja löysi oman Hymy

Ja jottei päivä loppuisi kesken, kotimatkalla kävin tallaamassa molemmille n. 100m pitkät jäljet pellolle. Leeville hieman pidempi kolme kulmaa. Lallillekin ekaa kertaa kaksi kulmaa. Jätin vanhenemaan ja hain Lepan kotoa. Leevi sai aloittaa: Tarkkaa ja rauhallista, eka kulma hyvin, keskimmäisessä pientä hakemista ja viimeinen hyvin. Hyvä Leevi!

Lalli on kyllä ihan paras jäljellä. Aluksi kauhea nuuskutus ja kaahotus, mutta sitten pyysin pientä rauhoittimista ja mentiin aloituspisteelle, päästin jäljelle ja VAU siitä alkoi askel askeleelta jäljestään rauhassa ja hartaudella, Eka kulma meni mainiosti, mutta tokalla vähän jälki hukkui. Jätin myös yhteen kohtaan askeleen namitta, meni hyvin! Nyt tyytyväiset ja ahkerat koirat makaavat keittiössä Hymy