Pe 2.4 Riitta ja Pekka kouluttaa

Aurinkoisena pitkäperjantaina Ylökkille tulivat kouluttamaan Lallin kasvattajat Riitta ja Pekka. Larssonin kanssa olimme Pekan ryhmässä. JA voi taas sitä informaation ja hyvien vinkkien määrää, harmitttaa kun ei ollut kynää kädessä! Kaikkia ei pysty muistamaan saatika sisäistämään... Ja voi kun jännitti esittäytyä Lapan kanssa tositoimissa ekaa kertaa Cool

Hyviä juttuja tuli mm. hylkäämisestä (hylkäämisiä ei saa olla kun 2/10 suorituksesta), "jos et raaski olla palkkaamatta treeneissä, miten raaskit mennä kokeeseen", vanhasta kunnon koiran käsitelytaidosta, paikallamakuusta ja noudosta.

1.Ensin otettiin liikkeestä istumisia, joita tehty paljon sisällä, ei oikein sujunut ulkona. Meni mun osalta säätämiseksi. Isoilla avuilla saatiin muutama onnistuminenkin aikaan.

Sit otettiinkin sirkusnouto... Pekalle ongelmana kapulasta luopuminen. Kapulasta on tullut ihana ihana leikki. Heitin kapulan JES ja sitten sainkin tehdä seuraavat minuutit armottomasti töitä hilluessani lelujen kanssa, Larssonin mielestä taisi olla hubaa! Ja varmaan yleisönkin.. No juu tiputtuihan se kapula jossain vaiheessa ja sitten hyvät leikit ja Pekka otti kapulan vaivihkaa. Noudossa kapula ei saisi olla saalispäämäärä VAAN se palkka. Jos esim. palautusvaihti hidas on saalispäämäärä jo saavutettu kapulalla. Pekka ottaisi vauhtinoutoja 1vuotiaaksi ja 2kk siitä ottaisi pito-harjoituksia--liike valmis. Lallin probleemaan lisäksi kapula jätetään ihan omaan arvoonsa, jos "nappaan" kapulan tai edes poimin taskuuni irroituksen jälkeen ajattelee koira tulleensa huijatuksi. Hyvä olisi jos kapulan poimisi reenikaveri tai koira viedään autoon ja kapula haetaan vasta sitten.

2.sessio, ei noutoa, ohjaaja oli liian hengästynyt edellisestä suorituksesta Päättämätön harjoiteltiin pallolla seisomista, eli reaktiota, heitän pallon ja samalla sekunnilla seiso käsky. Näitä muutama onnistuminen. Jotain hyvääkin, koska seuraamista Pekkakin kehui. Pitkiä pätkiä vaan imuuttamalla ja vas. ympyrää. Nyt Lalli teki alkupompun ja siihen ohjeena aloittaa seuruu namikäsi kuonon edessä, jonka jälkeen käden voi nostaa ylös.

Otettiin myös sivulle tuloa, mikä myös hyvällä mallilla, käsiapua murehdin ja Pekka oli sitä mieltä ettei avuista kannata luopua liian nopeasti.

Eritoiten mieleen jäi päivästä palkkaamattomuusreenien tärkeys jo nuorella koiralla: vaikka vain kahden liikkeen kokonaisuuksina ja vaikka avut mukana. Ekasta liikkeestä suullinen kehu, toisesta JÄTTIpalkka.

 

Su 4.4

Lallin ja Leevin kanssa korkattiin jälkimaastot Hymy Käytiin siis yhden firman nurmialueella. Leeville 10m jälki, vauhdikas kuten odottaa saattoi.

Lallille tallattu pieni ruutu. Ällistyttävän hyvin hokasi kun siirtyi tallaamattomalle, palasi nopeasti tallatulle missä niitä nameja on, hyvä Lalli. Työskentely maltillista ja tiivistä.

Ma 5.4 Kana-areena

Hyvässä seurassa kului myös toinen pääsiäispäivä. Harmi vain, että Kettuveli ei päässytkään reeneihin, olisi ollut niin kiva nähdä.

Mentiin Hannan kanssa yhteiskyytillä. Gustafsson ja Larsson pääsivät matkan varrella yhdessä juoksemaankin, aivoitukset ovat kyllä huomattavan samankaltaiset Kieli ulkona Kana-areena oli hyvä reenipaikka, joskin tokopuolella tekonurmi hiukan liukas. Meille oli Katjan toimesta järjestetty maistuva ruoka, jonka jälkeen meinasi tulla ähky Hymy Söinkin pääsiäisen ensimmäisen lammasaterian ja ITSEtehtyä mämmiä.

No mutta reeniin:

1)

-Merkki 2x näki kun lelu vietiin, kolmannella kertaa ei nähnyt ja meni TOSI hyvin! Jee Lalli!  Katsoi aina tarkasti Piaa kun jätti lelun ja meni reunaan, ajattelin, että nyt katosi ajatus suorasta merkille menosta, mutta turhaan pelkäsin oli tosi hyviä.

- Yöks, Tainan juoksuttamis noutoa. Katja kertoi, että Fox-veljellä oli ihan samankaltainen ongelma, kuten vähän kaikilla sisaruksilla Hymy Foxilla oli auttanut kun oli ensin vaihtanut namiin ja muutaman toiston jälkeen hokasi idean ja vaihtoi hyvin leluunkin. Päätin kokeilla ideaa ja pelitti hyvin! Kaksi toistoa ja irroitti, jonka jälkeen vielä leikki mukaan.

- Seuraamista, vas. ympyrää. Paikka pysyy hyvin, ei hypi tää on Larssonin pravuuriliike Pusu Toivottavasti jatkossakin, etten onnistu pilaamaan sitä.. Toivossa on hyvä elää.. Otettiin myös sivulletuloja käsiavulla. HYVÄ! Kati vinkitti siirtymisiä, niin että Lalli joutuu hakemaan aina uudestaan sivulle.

2)

-Kiertämistä, leikki ok, toi lelua kun vaihtoi namiin. Kotonahan tulee ihan voittamisen jälkeen tyrkytämään mulle lelua uudestaan. Tämä ei niin hienosti suju vielä muualla. Mutta jos saan leikin samanlaiseksi kun kotona niin silloin leikki on sitä mitä haluan sen olevan. Vieraissa paikoissa tykkää juosta lelun kanssa enemmän.

-eteenistumista, jossa Lalli on ihan pro!

-Ruutux2, molemmilla kerroilla sai nähdä, vihreä wubba maastoitui kivasti pohjaan. Hienosti meni, koska näitä ei olla paljon otettu, ruutunauhaakaan ei edes huomannut.

-Luoksetulo, edelleen osaa hiljaa rauhassa odottaa, luoksetulo on nopea, mutta (Kiitosta yleisölle) Pia ja Kati huomasivat heti, että kaartaa koirasta katsoen vasemmalta. Olen siis palkannut paljon vas. kädellä lelulla. Nyt oikeaa kättä ja haaroväliä mukaan!

- HannaH. havainnollisti nopeaa stoppiin reakoimista kun en aluksi osannut Päättämätön No sitten tulin muutamia tosi nopeita ja voimakkaita stoppeja. Näitä namilla ja käsiavulla.

Kiitos kovasti Katjalle järjestelyistä ja Hannalle matkaseurasta!!

Ti 6.4

Jee JÄLKIHOMMIA!! Oon niin kaivannut maastohommia! On ainakin tullut todella keskityttyä tokohommiin talven ajan Silmänisku

Leeville n. 20m pitkä pelto. Nameja 3 loivaan kulmaan, vanheni n. 20min.

- Vauhtia oli mun makuun liikaa, mutta Leeviksi silti aika hyvä vauhti! Hyvin jäljesti! Muutamassa kohtaa huomasi tuulen painavan jäljen sivuun, mutta vain hieman.

Lallille kaksi tallattua ruutua. Veti ruutuun, mutta työskentely keskittynytttä ja rauhallista, ei juurikaan kummassakaan siirtynyt tallaamattomalle. Lopetin niin, että ruutuun jäi herkkupaloja.

Ajettin siitä vielä Vatulaan. Parkkis oli juuri sulanut. Ensin Lepan kanssa höntsäreenit.

-Lallin kanssa kiertoa,

-Ruutu: Eka lelu jätettiin yhdessä, namilla syötellen pois. Kaksi näin, suoraan ja nopeasti ruutuun. Kolmas niin että leikittiin edellisellä lelulla ja jätin huomaatta narupallon ruutuun. Pallo lisäksi hyvin maanvärinen. Meni tosi hyvin!

- Nouto niin, että tempaisinkin ison vetopallon ja JOHAN tippui kapula!! Eli siis myös palkalla väliä :) Sitten tarvittiinkin kuuluisaa dobberihaavia, koska pallolla tuulettelusta ja pudistelusta ei mennut tulla loppua :)

Lopuksi lenkille niin, että Leevi kiinni