_smaller.jpg

Sisko ja sen veli

Sunnuntaina suunnattiin Heidin lähellä olevalle hiekkakentälle. Lalli sai olla viimeisenä vuorossa, jotta Riitta ja Pekka ehtivät katsomaan meidän reenin, siinäpä sitä jännittämistä sitten. Reenin jälkeen mentiin porukalla Heidille grillailemaan ja siitä iso kiitos Heidille, ulkonaterassilla syöminen oli ihan luksusta! Salaatti maistuva, lopun kruunasi Daim-kakku ja kahvi! Alkuun kilisteltiin kuohuvat Marin ja Rimman kunniaksi! Kiitos Heidille vielä kuvistakin!

Lalli aloitti leluseuraamisella, ei mennyt putkeen. Ohjeena palkkauksen miettimistä eli en heitä lelua taakse vaan palkkaan taisteluleikillä, lisäksi ei saa unohtaa imuutusseuraamista. 

Merkki oli seuraavana, otettiin muutamia toistoja niin, että Riitta kävi taputtamassa merkin paikkaa. Kokeiltiin nyt näin koska aiemmassa reenissä merkille menossa tuli bansku, jonka saattaa aiheuttaa odottamassa oleva lelu. Ekalla ja tokalla kertaa meni hitaasti, mutta merkille meno nopeutui kun huomasi palkan tulevan nopeammin multa. Olin myös muutamassa itse hidas heittämään palkan.

Loppuun nouto. Irrotus ei mennyt taaskaan ekalla putkeen. Namien täytyy varmaan olla vain isompia. Hallissa tiputtaa nopeasti kun huomaa lentävän namin. Tuli onnistuminenkin. Sain noottia vauvakapulan käytöstä, eli nyt vaan aikuisten kapulaa käyttämään.

Lalli oli aika alavireinen, tosin johtui varmaan mun jännityksestä ja rauhattomasta vapun juhlinnasta. Pojat ovat kuitenkin valvoneet reilusti kolmeen ja la-päiväkin oli kaikenkaikkiaan uuvuttava. Mutta silti aion noudattaa Sirken ohjetta käydä kentällä vain nopeasti leikkimässä, koira autoon hetkeksi ja sitten reeni. Lisäksi täytyy ottaa virittelyä mukaan, nyt taisin roimasta vaan suoraan kentälle reenaan.

Sisko Puuma ja Riski-veli olivat kyllä törkeen taitavia!

 

Maanantaina oli Mutalassa pentukurssin pidon vuoro ja täytyy kyllä sanoa, että tätä kurssia on ollut uskomattoman mielyttävää vetää! Kaikki koirakot ovat tavoitteellisia ja ihan oikeasti menossa isoina kokeeseen. Innosti kouluttajaakin suunnitella ohjelmaan kurssilaisille. Ennen kurssia lallin kanssa kentällä, metallinouto otettiin ainakin, irroitusongelma, huokaus.. En jaksa muistaa mitä muuta..

Tiistai ja keskiviikko kuluivat aikalailla kotipihatottiksissa ja lenkkeilessä.

Nyt ollaan maanantaista alkaen alettu harjoittelemaan tunnaria. Omaa olen piilotellut aamulla ennen töitä 2-3 toistoa, tänä aamuna vain 1 kerran koska oli niiiin taitava! oon ollut ihan äimän käpynä kun Lalli haistelee lehtikasan alta oman kapulansa.

Tänään oli Pian pitämä ruudun teema-ilta, jonne mäkin ajelin kuuntelemaan. Tietenkin reenattiin: Jännä huomio oli, että kun alkuun L oli liinassa (päätin ettei trallattele lelun kanssa) leikki mun lähellä ja tuli tarjoamaan lelua vedettäväksi! Samaa mitä kotona sisällä kun tulee ihan röyhkeesti, että "sähän leikit mun kanssa tällä lelulla!" Tunkee sitä väkisin käsiin ja syliin. Iloisena moisesta muutoksesta kohta uskalsin päästää irti ja hupsis taas oli areena Lallin loisteessa Cool Eli juoksenteli, mutta pysyi suht.lähellä ja tuli vaihtamaan, mutta vain namiin.

Äärimmäisen ylpeä olin Lallista kun se oli koko ajan irti vaikka kurssilaisia pyöri lähemmäs 7 kentällä. Muutama leikki ihan meidän lähellä. Ei huoltakaan, että menisi katsomaan toisia koiria! Otettiin leluseuraamista, mikä meni hyvin. Nyt palkkasin narulelulla revittelemällä.

Seuraavaksi ruutu, aiemmin ollaan yhdessä viety lelu ruutuun, mutta nyt päähänpistosta ajattelematta ison häiriön aikana, jätin Lallin istumaan ja kävin viemässä narulelun ruutuun. Ja Lalli istui kunnes tulin takaisin sen vierelle. Ilman apuja lähetyksessä, käsky ja meni hienosti ruutuun! Otin vielä toiston samanlailla ja tässä vielä Pia&Viski seurasivat ihan muutaman metrin päästä ja Lalli vain istui ja odotti koska saa mennä ruutuun Pusu

Aika paljon vaan leikittiin tässä reenissä, muutaman oikean liikkeen lisäksi. Loppuun Lalli pääsi tapaamaan aivan supersöpöä Risto-kelpie-pentua, joka on treffannut Luu siskoakin Hymy