Tänään oli mielenkiintoinen päivä kun Jessica tuli kouluttamaan Ylöjärven koirakerhon SM:iin lähtijöitä. No mitä me siellä tehtiin? Kieli ulkona SM-koirakoiden jälkeen oli tilaa meikäläisten tasollekin Nauru

Päivä oli antoisa kaikin puolin, tietty eniten omalta osalta, mutta vinkkejä jäi korvan taakse sen mitä kuuli muiden reenistä. Otettiin Leevin kanssa ensin vinoestettä tarkoituksena nyt ensi kerran lisätä siihen nouto. Otin vinon ensin ilman kapulaa, ylitys ensin. Sitten lisättiin vaan suoraan kapulan heitto ja tuominen, no sitä sitten hinkattiinkin kun meni kyllä yli, mutta joko toi kapulaa kiertämällä tai tuli yli ilman kapulaa. Leevi oli vähän hämillään mistä on kyse. Tehtiin tasamaa-nouto, mikä ok. Otettiin uudestaan muuten samanlailla, mutta juoksin vierellä kuten agilityssä. Lopulta saatiin tuomaan niin, että paloiteltiin osiin, kun kerran tuominen oli hankalin jätin koiran ja kapulan ja tuominen. Tämä ok! (Rehellisesti ajattelin itse alun perin harjoitella osissa koko liikkeen ja sitten parsia kasaan) Nyt otettiin vielä pari kertaa pelkkä tuominen. Jessica ehdotti ottaa vielä koko liikkeen, mutta Leevi oli ihan puhki, sen verran usein sitä juoksutettiin esteellä (matala). Estettä vain nyt osissa ja agi-tyylisesti apua koko liikkeeseen. Myös turha höpötys (jälleen kerran Tukittu) pois, vain oleellinen kerrotaan koiralle ja kuljetukset, esim nytkin esteen toistot, pannasta kiinni ja uudelleen aloitukseen-käsky-

Esteen aikana muuten joku lenkitti kentän toisella reunaa koiraa ja mä pystyin oleen "rento" ja pitään Leevin irti, vaikka olinkin vähä tarkkaavaisempi. Hyvä Taina!

Otettiin vielä seuraamisen kestävyyttä. Leevi oli aika hyvä, vaikka paikka jälleen kerran seilasi ja nyt jätätti aika paljon. Nopeat käännökset ja muutama juoksu askel auttoi enemmän kun "karvoihin kiinni käyminen", yllätyksenä väisti mua.. Yleensä ei reagoi voimakkaasti pakotteisiin.. Anyway, Jessica huomautti Leevin hidastaessa ja jättäytyessä mäkin hidastan odottaan koiraa.. Leevin on vain pysyttävä menossa mukana. Myös mahdollisimman usein ilman liinaa, koska ehdollistuu helposti siihen. Nyt reenataan ekaa pitkää pätkää rutiinina, jonka jälkeen saa aina palkan!

Päivä kun ei venynyt pitkäksi menin vielä kotimatkalla Kyröskoskelle metsään Leeviä lenkittään. Lenkkipaikkani on samalla Kyröskosken Kkoirien hakumaasto alue. Sinne oli tehty hyviä piiloja! Piti käydä vaan vähän kävelemässä, mutta lenkki venyi melkein tunniksi kun löysin kultaisia herkkuja! ts. kanttarelleja. Sitten rupesin niitä oikein etsimään ja saaliini jäi muutamaksi hassuksi kouralliseksi. No Leevi saikin hyvää kuntoilua kun sai irti juosta umpi metsäs mun perässä.