Kyröskoskella Bh-kokeessa. Video kertokoon lopputuleman, mutta sanotaanko näin, että henkilöryhmää ei olla juurikaan treenattu kunnolla, joka näkyykin. Myös seuraaminen katkonaista, mutta ihan jees. Istuminen on nopeampi yleensä, maahanmeno hyvä, luoksetulo vino ja sivullesiirtymisessä jää hieman mun taakse vajaaksi. Muuten olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen, ai juu p-olossa oli kuulemma nostellut hieman pyllyä... ja istumaan nousi kuitenkin vasta toisella käskyllä.

www.youtube.com/watch

Bh-kokeesta suuntasin Jumesniemelle kesän ensimmäisiin paimennushommiin. Siellä ei niinkään osattu käyttäytyä ja ensi setin jälkeen tuntui, että Lallilla taisi olla enemmänkin lammaspaisti mielessä... Toisella setillä pyrittiin luomaan koiraan painetta piiskalla (väistämään pois päin) ja yritettiin tehdä kulmatreeniä.... Lallista löytyikin TÄYSIN uusi puoli mulle ja yllätyin kuinka kova koira lällykkä vässykkä Larssonini onkaan! Vähän välitti piiskasta ja kävi piiskaan raivolla kiinnikin, "Hitsiäkö huidot ja häiritset paimennuskoiran keskittymistä".. Taisin itse vähän pelästyä Lallin reagointia ja mietinkin, että miten jatkan paimennusta, jollen saa luotua painetta koiraan ja sen kautta hallintaa.. Tässä vaiheessa oli "taon" vuoro, koirat makoilivat ja me huhkittiin viikatteiden kanssa ja pienennettiin paimennusaitausta melkein parituntia.. Mutta pakkomyöntää, että hyvä tuli uudesta paimennusaitauksesta tyttöpowerilla!!

Kolmas setti sujuikin huisin paremmin, alkuun hiipi jo ajatus paimennuksen jättämisestä, mutta kokeilimme paineen luomista ajamalla koira pois ja se toimi. Kovasti aluksi jouduin Lallia pois ajamaan, ennen kuin ymmärsi idean, mutta sitten rupesi jo hyvin toimimaan. Nyt Lalli tuntui arvostavan ja kuuntelevan muakin paremmin aitauksessa! Innolla odotan keskiviikkoa kun Pete tulee kouluttamaan meitä paimennuksen saloihin Saa nähdä ehdinkö keskittymään kuinka paljon paimennukseen, alkaa väliinsä tulemaan lajiahdistus! Kun kaikki kivat lajit on kesäaikana!!