Jessica Svanljungin koulutus ylökkillä vietettiin kauniissa, joskin todella tuulisessa kelissä Cool Jessicalla oli koulutuksessa selvät sävelet ja pidänkin hänen tyylistään. Lisäksi tuntui, että meidän lisäksi sai koirakot hyviä vinkkejä. Larssonilla olikin pitkä päivä kun olin järjestävänä osapuolena, joten vietimmen kentällä aamusta pitkälle iltapäivään.

Eka kierros:

-takapään käyttö edelleen laiskaa ja eniten se näkyy edestä siirryttäessä sivulle, olen jo pohtinut sivulle tulon muuttamista kiertäväksi, mutta jumppasimme namilla edestä sivulle siirtymistä ja johan tuli sellaista pyllyn käyttöä mihin tähtään! Jumppasimme myös sivusta takaisin eteen istumista. Hienoa! Yksinkertainen namivinkki, olen vain jotenkin aina ohjannut kädellä voimakkaammin kuin että käteni on ihan paikalla

-ruutua, nyt täytyy omaa kriteeriäni höllätä ja reagoida nopeammin kun on ruudussa. Ongelmana ollut ruudun vas. sivustasta sisään meneminen ja paikantarjoaminen (tarjoilee merkkejä.. muttei paikkoja ruudun sisällä). Näyttöruutua otettiin. Lisäksi harjoitus, jossa koira seisomassa esim. ruudun vas. sivustalla, ohjaaja siirtyy ruudun eteen (koiran rintama suunta ohjaajaa kohti ja sivu ruutuun/evl) siitä käsky ruutuun ja näitä, joka sivustalta.

Tokalla kiekalla:

- Jääviä/kuuntelutreeniä: peruuttelemalla teki aina oikeat, mutta ilman vinkkiä seuraamisessa teki väärän liikkeen. Nyt nämä ilman valmistelua (evl zeta) kehiin avuin ja niin että eka onnistuu.

-Kontaktia: Ennen liikkeen alkua katselee, tehtiin kuuntelutreeniä niin, että heitin kapulan ja lähdinkin seurauttamaan, lalli aika huonosti mukana, mutta ideana siis, että kun luovuttaa ajatuksen kapulasta ja rentoutuu palkka (vaikka heitetyn kapulan haku). Yksi harjoitus oli niin, että heitetään kapula ja ohjaaja kietää ympyrän koiran ympärillä ja kun rentoutuu niin palkka.

Larssoni pääsikin oikein kunnolla paikallamakaileen kun ryhmässämme oli yksi koira, jolla ongelmana yksin jääminen ryhmässä, otettiin lyhyitä p-makuita (hetkeksi kerkisi piiloon) eri järjestyksessä ja muutamalla kertaa kehään tulo ja liikkuri näytti paikan. Lallilla oli välillä haistelunesto namit maassa välillä ei ja tämä on kyllä tuottanut tulossa, makaa rennosti EIKÄ haistele Cool Maahanmenot nopeita ja jäi hyvin, mutta sitä vastoin ylösnousu hiiiidasta! Jessican vinkkinä kokeilin mihin kohtaa tulen seisomaan Lallin sivulla. Jos menin oikein taakse oli superhidas jos meinasi nousta ollenkaan, mutta mennessäni vähän yli kyynärpäiden eteen niin nousi napakasti, tämä testailuun.

Näiden p-makuiden lisäksi iltapäivä ryhmän p-makuu ja istuminen. Istumisessa en jättänyt narulelua kulkumatkalleni ja oli vähän lannistuneen näköinen, mutta ei valahtanut maahan. P-makuu ok.

Täytyy treenata kehään tuloa ja liikkeiden välejä (siirtymisiä), Lalli ei oikein meinannut pysyä saappaissaan :)