Kokonainen vuosi tuli Larssonille täyteen 14.10.10 ja vajaa vuosi ollaan tutustuttu toisiimme. En voi muuta olla kuin onnellinen, Lalli on juuri sopiva pakkaus mulle Hymy Taakse jääneeseen ikävuoteen mahtuu monenlaista uutta ja ihanaa ja innolla odotan mitä kaikkea onkaan tapahtunut ensi vuonna tähän aikaan! Ensimmäinen kisakausi alkaa olla lopuillaan silloin Nauru Huippua!

Lallin kanssa ollaan treenattu ahkerasti hakua, ja tuntuukin, että nyt tarvitaan uutta mukaan, koska hajuhaut eri variaatioineen alkaa olla nähtyä kauraa. Toisaalta valmiit ei vielä onnistu kuten haluaisin. Olen päättänyt ottaa ilmaisuksi ruotsalaisrullan ja talven aikana onkin hyvin aikaa treenata rullahommat kondikseen ja voipi keväällä yhdistellä itse etsintään metsässä.

Jäljen kanssa on iskenyt paniikki kun meinaa lunta ja pakkasta pukata. Nyt ollaan tehty 400-500m pitkiä metsäjälkiä ja erikseen keppijälkiä. Nyt tänään olleessa keppijäljessä ekaa kertaa kunnolla ilmaisi kepit kun aikaisemmin on noteerrannut kepin, mutta jälki on ollut arvoasteikossa tsiljoonakertaa ylempänä keppiä Hymy Ehkä tämä tästä.

Esineruutukin on ihmeen hyvällä mallilla. Pitkään tehtiin esineiden bongailua ns. hajuhakemisella. Nyt viety yhdessä esine 50m syvälle ja lähetys (esine kerrallaan) Nämä ihan loistavia!

Tokoon saatiin uutta nostatusta ja puolle potkimista kun aloitettiin Pian tokovalmennus-kurssi. Ja huh kyllä tarviinkin potkimista, kaukot ihan rempallaan samoin paikallamakuu! hyi mua, oon treenannut ryhmässä ihan liian vähän, Lallin on hirveän levoton. Paljon ollaaan vaan mammittu kun ympärillä on kaikkea muuta kamalasti tapahtunut, mutta tokon paikallamakuu olikin vaikea kun on niiiin hiljaista ja kaverit makaa ihan vieressä. Sen sijaa takapään käyttö ja kääntymiset ovat nyt alkaneet loksahdella paikoilleen. Nyt täytyy vielä (kaiken muun lisäksi) panostaa paikallamakuuta, kaukoja, stoppeja, tunnarilaskin käyttöön! ja noudon maltti + haluan pitoon voimakkaamman otteen ja asenteen koiralle. Lisäksi jäävät hyvällä mallilla, mutta treeniä more more more!

1288122164_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paimennusta muutamaan otteeseen Mouhijärvellä Annen avustuksella ja kerran Paippisissa, johon päättyikin lammaskausi tältä vuodelta, sen verran mielenkiintoinen ja ihmeellinen laji, että vei koko käden, mutta täytyy katsoa miten aikaresulssit antavat myöden, liian moni laji on liikaa.. Otsan rypistys

Lallin kanssa lisäksi käytiin 21.syyskuuta osteopaatti Maaria Kaiperlalla Helsingissä. Olin äärimmäisen tyytyväinen! Saimme avun Lallin pään alueella oleviin näppyihin (joillaisia ihotautilääkäri ei eläissään ollut nähnyt..) homeopaattisilla tipolla. Muutoin Lalli oli loistokunnossa, ainoastaan oik. lonkassa tuntui väljyyttä Otsan rypistys Joka onneksi Kaiperlan mukaan saadaan "priimaksi" muutamalla hoitokerralla ja homeopatialla.

Tästä aasinsiltana Leevin käyntiin Kaiperlalla.

Olimme aiemmin käyneet Reviirissä ihotautilääkärillä (harmittaa aivan sikana kun en malttanut odottaa osteopaatille ja maksoin siitä tyhmyydestä koepalat 400e!! HuutoHuuto ) Lääkäri ei ollut koskaan nähnyt vastaavaa kun Leevillä jo vajaan vuoden jatkunut silmän ympäryskarvan lähtö ja ihon oireilu. Aiemmin olen ottanut kilppari testit ja muutakin on verestä tutkittu, myös sikaripunkkia epäiltiin, joka se siis ainakaan enään ei ollut, eli sitäkin mahd. lääkitty turhaan.. Lääkäri ehdotti koepalan ottoa ja omantunnon tuskissa kun en ole mitään konkreettista tehnyt asian eteen suostuin koepaloihin... joista selvisi EI YHTÄÄN MITÄÄN! vastaus patologilta oli niinkin arvattavissa oleva "allergiaperäinen iho tulehdus!!" Ei tsiijus!! Ja tietenkin lääkärin ohjeistus kontrolliverikokeisiin ja siedätyshoidon aloittamiseen HuutoHuuto JEPJEP onneksi olin käynyt ennen vastausta osteopaatilla ja Kaiperlan mukaan tällainen oire on hyvinkin yleinen saksanpaimenkoiralla, nähnyt usein. En tiedä auttoiko osteopaattinen hoito vai homepaattinen lääkitys vai molemmat yhdessä, mutta kahdessa viikossa molemmat silmät paranivat tyystin!! Vain valkoiset karvat jäivät merkiksi Nauru Tikitkin poistin itse, joten arvatkaapa vain veinkö kalliisiin (turhiin ja haitallisiin) siedätyshoitoihin Silmänisku?

No, mutta muuten Leevi olikin aika huonossa jamassa. Takapää oli todella pois pelistä (huono jaksaminen lenkillä ja lepääminen sisällä). Lisäksi niskat vaativat hoitoa. Aika epätodellinen fiilis kun Kaiperla tulkitsi, että Leevi on herkkä mammanpoika, mutta kuitenkin pullistelija? No mutta tulokset näkyivät kyllä heti, aiemmin ei voinut lenkkeillä yli 0,5h lenkkiä kun selkeästi väsähti ja laahusti perässä (aiemman tulkinnan mukaan väsymys johtui löysistä ranteista), mutta nyt painelee tunnin lenkin ihan reippaasti ei hidastele ja laahaa jalkojaan (lue: takapäätään)! Muutenkin kyllä jopa minä, joka en kovin hyvin osaa tulkita koiran liikkumista olen huomannut eron liikkumisessa ja eritoten takajalkojen liikkumisessa. Käynnistä onkin jo aikaa ja uusi aika molemmille koirille on varattuna tämän viikon perjantaiksi.

1288123619_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leevikin on päässyt harrastelemaan metsäjälkeä ja kesän peltojälki on tehnyt terää, on meinaan syvä nenä ja tasan mennään jäljen päällä Pusu Voi voi kun olisi ahkera niin voisi tähdätä erikoisjäljelle Viaton 

1288123926_img-d41d8cd98f00b204e9800998e