Aamusta seiskan jälkeen torstaina paimennusta luvassa. Ainut siedettävä lämpötila lampaille ja koirille. Anne olikin jo ehtinyt ottamaan yhdet setit ja Lars pääsikin heti hommiin. Alku meni loistavasti selvästi oli hiffannut hommaa. "Kuljetti" lampaita matalana ja pokka petti vain muutamia kertoja =syöksyi syömään lampaat Jalka suussa Seuraavaksi otettiin tasapainoharjoitusta niin, että mun oli tarkoitus pysyä lampaiden edessä ja lalli niiden takana, Anne oli Lallin liinan päässä. Tästä ei vielä tullut mitään.. Ihmetteli kun mä olin muualla, taisi vähän pyrkiä mun luo ja sitten taisi olla jo väsy kun keskittyminen herpaantui ja L syöksähteli lampaita kohti koko ajan, ei malttanut yhtään.. Yritettiin saada onnistunut suoritus vielä niin, että mä liinassa. Kauan kesti ennen kun onnistui. Haastavinta tuntui olevan aitauksen kulmasta lampaiden pois ajo. Sinne maltilla yhdessä. Hyvin luonnostaan Lalli lähtisi kiertämään lampaat.

Päivällä käytiin tietty uimassa kuten joka päivä Cool

Illalla oli luvassa Pian vetämä tunnari-ilta Mutalassa. Ilta oli tosi hyödyllinen muutenkin kuin vai oman koiran harjoitus, jotkut tokoliikkeet on ihan uusia kokemuksia mun koul. koiralle, joten paljon tuli hyviä uusia ajatuksia! Kiva oli myös huomata, että iso osa oli myös tuttua! Kiitos Pia!

Tunnarissa on tärkeää oikea rauhallinen mielentila, eri osien harjoittelu, liikkurin kanssa harjoittelu, pitotreeni (Lallille), tuominen (mieti palkka koirakohtaisesti). Mun täytyy treenata koiran vierellä poispäin kääntyminen.

Lalli ei keskity tarpeeksi liikkuriin ja minne kapula viedään. Kun lähetän haahuilee haistellen isolta alueelta. Nyt harjoituksena Pia liikkuroi (mä olen aiemmin vain itse piiloitellut omaa), Pia myös tarkkaili seuraako L mihin tunnari viedään. Seurasihan se. Mun kääntymistä tarvitsee treenata, nyt se oli kömpelö. Hyvin lähti ja nuuskutus oikein kuului ja hauskasti oikein näki kun haju otti nenään ja L lähti hakemaan kapulan Cool Oli tosi hyvä! Pia vähän moitti kun ei olla otettu vielä hämykasaa ja treenattu omaa kuitenkin tosi paljon.. ViatonHuuto!! Meni kuitenkin (onneksi) haisteli yhtä vähän tarkemminkin ja totesi hämmentyneenä ettei omaa ole siellä!! JES! Helpotettiin niin että tuli lähettään hämykasan kohdalta ja sieltä se oma löytyi tosi nopeesti (oma siis ed. piilotettuna). Kiva edistystä tässäkin. Otettiin vielä pitotreeniä (jota sitä otettu ihan liian vähän..) Yllätyksekseni meni tosi hyvin. Sisällä kun ollaan tehty pitotreeniä on Lalli ollu vähän vaisu ja paineistunut?  Pakkopitona kun ei olla kuitenkaan tehty? Siispä tehtii hämykasa niin, että koira joutuu ohittamaan vähän matkan päästä hämykasan ja oma löytyy kauempaa. Meni ihan loistavasti PAITSI multa tuli jokin sisäinen EI kun kiljaisin sen kun Lalli meni tietty kohti näkyvää hämykasaa! Pirulainen kun voi olla tyhmä

HannaTkin tuli paikalle ja jäätiin vielä tokoileen.

Ruutu: Esin vietiin yhdessä lelu. Hyvin! Toisella tyhjä ruutu. Kiersi vähän kuin merkille vas. reunasta merkkien välistä, mutta hakeutui ihan keskelle ja Hanna heitti just oikein ja oikealla hetkellä lelun Lallin jalkoihin!

Hyppy: Tässäkin oikein riemuvoitto. L on tykännyt kovasti kiertämisetä ja mikäs sen mukavampaa kuin kiertää este Päättämätön Ensin heitin lelua yli (Hanna varmisti ettei saa palkkaa jos kiertää) Eikä kiertänyt kertaakaan! Kerran takaisin paluukin lelulle! Tehtiin vielä korkeammalla nameilla edestakaisuutta niin että Hanna antoi namin toisessa päässä ja mä toisessa, Lalli oli eripätevä tässäkin! Onpa kiva kun sekin edistyi!! On nimittäin hypännytkin vähän laiskasti tai ollut rimakauhuinen ja kiertänyt (ei siis korkea) nyt hyppäsi iloisena kuin ilmaa vaan!

Kiertoa, stop: Kierrettiin Hannaa ja mun täytyy vaatia myös kiertäminen koska pysähtyy matkalla monta kertaa kysymään. Eka suorana tokalla kierto hyvin ja pysäytys reagointina vartaloavulla. Kolmannella teki jonkin ihme uuden liikkeen ja kiersi kummasti väärältä puolelta.. Tästä vauhtiluoksetulo.

Pepun käyttöä vas: Hanna naksautteli ja nyt menikin ihan hyvin. Tätä täytyy treenata avustajan kanssa joka kerta kun mahdollista.

Seuraaminen: Kuten käännöksessäkin niin mun täytyy olla rauhallisempi ja joustavampi! Niin että koira ehtii mukaan! Leevi on jäänyt päälle kun sen kanssa täytyi reippailla ja tsempata seuraamiseen.  Seuraaminen olikin jälleen huippua! Hannakin tykkäsi. On se hieno penneli!!