Kesä on tullut ja blogin kirjoitus jäänyt. Enään en jaksa edes luetella missä ja mitä on reenattu, mutta sitä on tehty päivittäin ilmoista huolimatta. Olen myös aktivoitunut ahkerampaan lenkkeilyyn! Nimittäin näinä kuumina päivinä kello on herättänyt norm. aikaisemmin ja olen jo 06:00 ollut molempien koirien kanssa Vatulan kierroksella, vielä kun on viileämpää. Aamupuuhina on myös kotipihassa ollut tunnari, jossa on etsitty yhtä piilotettua omaa, tässä lalli onkin aika pätevä! Yksi tunnari on ollut piilossa myös mutalassa, vaivialla ja viimeksi viitapuistossa tein kentän tavaroista lainatulla, joka oli vain hetken kädessäni ja hyvin löytyi! Nyt aletaan ottamaan hämykasoja mukaan.

Uimassakin ollaan päästy pulahtamaan useampaan otteeseen! Kolme kertaa ollaan käyty ja nyt rupesi selvästi idea hahmottumaan kepin hakemisesta Nauru Alkuun nimittäin kepille syöksyttiin ja silloinhan oli Larssin korvat ja suu täynnä vettä Kieli ulkona Nyt haki kauempaa joutuen myös uimaan muutamia metrejä. Ihanaa kun on koira joka ui! Tai ylipäätänsä menee veteen, Lepa kun ei mielellään kasta edes tassujaan..

Kolmet hakureenitkin ovat olleet ohjelmistossa. Nyt ollaan tehty hajuhakuja. Lalli on todella vaikea luettava, milloin on saanut hajun. Välillä saa jo kaukaakin, mutta täytyy vain varmistaa lähempää jä lähempää. Nyt kolmannella reenillä kertaa palasin jo melkein keskilinjalle lähettään, pois hajulta lähtiessä vihjesana"siellä" ja kerran tai kaksi käänsin koiran lähetyssuuntaan takaisin palatessa ja sama "siellä" toistettiin, lähetykseen käsky sana "hakee" (aina inhonnut Leevin missä-käskyä Päättämätön) Pia huomasi viime reenissä, että korjaan Lallin asentoa lähetyksessä (kuten leeviä konsanaan) eli vas. kädellä siirrän suorempaan, lallia tämä häiritsi ja mahdollisesti tulevaisuudessa paineistaisi, joten yritän olla koskematta! Viime reenistä jäi hyvin mieleen eka lähetys, mikä oli ihan super! Toinen meni täydellisesti mun piikkiin kun en varmistellut hajua, meni suoraan kohtaan, jossa "saatiin haju" ja pyöri kunnes meni maalimiehen menohajulla. Ääh, kolmas oli parempi, mutta sielläkin mun moka, koska en vaan mennyt todella tarpeeksi lähelle paikantaan hajun lähdettä Cool Eli ei riitä, että Lalli saa hajun maalimiehestä vaan haju täytyy paikallistaa! Ei oo helppoa! Leeviä ei ole koulutettu hajun hakemisillä ja vaikka monelle koirakolle olen opastastanut hajunhakua, ei se olekaan niin helppoa kun itse on liinan päässä Nolostunut Enivei haku on mielestäni hyvällä mallilla ja Lallilla on hyvä motivaatio, rakastaa maalimiehiä ja nenä on aina ylhäällä kun tullaan alueelle! Nyt huomasi viime reenissä myös sen, että maalimieheltä tuleva lelu onkin jo parempi kun nami! Syö kylä herkun hyvällä halulla, mutta sitten odottaa jo palloa! Leikki vaan kun on vähän omimista ja juoksentelua, mutta toisaalta palkkaantuu metsässä sen kun jallittaa maalimiehiä, kunhan ei tekisi sitä mun kanssa tottiskentällä...

Myös jäljellä oltiin helatorstaina seurana oli Iikka ja Remu. Pellolle n. 40m pitkä, joka askeleelle nami, väliä askeliin, mutta sellaisia ketun askelia. Tämä oli paras jälki ikinä! Söi rauhassa ja keskittyneesti melki joka askeleelta. Olihan siellä vauhtiakin väliinsä, mutta jäi tosi hyvä mieli! Leevikin pääsi jäljelle. aika perusuoritus, ei tarkka, mutta enpä ole siitä vaatinutkaan kun ei pelto tuu olemaan meidän laji Viaton

Helatorstai itse asiassa olikin aika menopäivä, jäljen jälkeen singahdettiin ikaalisten keskustaan, jossa oli toko-kisat, Lallin kanssa katsojiksi. Ruutu taidettiin tehdä sivummalla ja leikkimistä.  Illalla suunnattiin vielä Riitan ja Kipinän kanssa Vatulaan tokoileen. Lallille ohjattua, seuraamista ainakin, muita ei muista. Sain paljon Riitalta ajateltavaa! mm. merkin opettamista, ohjatun käskyttämistä ja seuraamisen kontaktista. Reenin jälkeen käytiin yhdessä vielä parin kilsan lenkillä. Kipinän kanssa oli kiva juosta kun ei kaahottanut tai tehnyt muutakaan tyhmää. Turvallista seuraa pennun kehityksen kannalta Silmänisku Lalli saikin taisteluarven kun meni liian tiiviisti haistelemaan kipinän takamuksen juoksun hajuja Silmänisku Vähän taisi pelästyä Kipinän vastausta, ja pysyttelin jonkin aikaa lenkistä eri puolella tietä, mutta lopussa ja hillui Kipinän kannoilla Silmänisku

Tokoa ollaan reenattu uusina juttuina ohjatun suuntia ja hyppyä. Sisäreeneihin ennen ruokaa on otettu nyt kaukot tehokuuriin, jotka jääneet liian vähälle (johtuen, kun itsellä ei ole niissä kovin varma ote) Tänään aamuruuan yhteydessä i-s/s-i meni tosi tosi hienosti!

Meidän piti rakentaa pihan ympärille aidat, mutta taitaa jäädä kaukaiseen tulevaisuuteen, koska Lallilla ei ole mitään ongelmaa rajojen kanssa. Vaikka tuulettaisi täysiä jonkun lelun kanssa kaartaa jo takaisin sisäpihalle ennen kitukasvuista kuusiaitaa! Ainut on, että täytyy aina vahtia ja tietty aita pitää muut poissa pihasta, täällä Kilvakkalan nurkillakin on paljon koiria, ei tiedä mikä tulee pihaan joku kerta..

Leeville on tiedossa lääkärireissu, oikea silmä on jo pitkään oireillut. Rähmii ja vuotaa enemmän kun normaalisti (jo ennen siitepölyjä) ja suurin oire on oik. silmän ympäriltä on lisääntymässä määrin katoamassa karvat. Alue on laajentunut nyt koko ajan Otsan rypistys Sisarillahan on ikävästi todettu perinnöllistä silmän pannusta, mutta oireet eivät taida ihan täsmätä.

 

1274601221_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pakko lisätä: Lalli vappuna poikain kanssa stadissa!

1274601348_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mun pojat <3

1274601602_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uimassa

1274601740_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mikko on raahattu mukaan rantsulle :)

1274601895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Larssia ei paljon uusi tuttavuus kiinnostanut :):)

1274602034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kunnon ravistelut...

1274602111_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja kesä kuivattaa!