Blogi on ollut taolla, lähinnä koska koneella oloaikani on työn lisäksi iltaopintoja ammattikorkeakoulussa, joten enään ei ole intoa riittänyt blogin päivitykseen.

*Vuosi on taas takana ja sekä minä että Lalli aloitimme kisauramme tokossa. Itsekään en ole aiemmin tokoa varsinaisesti treenannut saatika kisannut. Alku ainakin oli lupaava alokas ja avoin luokka menivät alkukeväällä helposti ykköstuloksella läpi ja kesän SM-kisoissa edustimme Ylökkiä joukkueessa avoimessa luokassa sijoittuen neljänsiksi 102 koirasta. Sitten alkoikin pitkä tauko tokon kisaamisesta, koska keskityin pk:n treenaamiseen.

*BH:n suoritimme kesäkuussa, hakua on treenattu tasaiseen tahtiin, mutta tiesin, että kisasuunnitelmat ovat vasta edessä päin, koska halusin saada jäljeltä tuloksen ja rullailmaisun koulutus oli vielä ihan vaiheessa. Keskityimmekin enemmän viime kesänä jäljen ajoon ja keskikesällä itkua vääntäen jatkoin treenikavereiden kannustuksella treenaamista, kun tuntui että epäonnistumisia tuli kerta toisensa perään. Tähänkin auttoivat Pekan neuvot ja sitten alkoikin tulla onnistumisia. Ensimmäisessä jälkikokeessa (jälleen minäkin elämäni ensi kertaa) käytiin Porissa, jossa leikki jäi kesken vain kolmen kepin löydytttyä, vaikka olimme jäljellä.. murr! Uusi yritys koitti Vaasassa, jossa ykköstulos M 180p ja T 88p. Sitten saikin taas keskittyä täysin rinnoin hakuun!

*Paimentamassa käytiin Annen lampailla muutamia kertoja. Kerran Keski-Korpelan Peten oppilaana Annen lampailla ja loppukesästä Peten lampailla. Lalli on syttynyt, mutta taas sitten ei kuitenkaan niin hyvin, koska ei pidä kun asetan ehtoja toiminnalle. Laji on niin sairaan hieno, että sitä olisi kiva jatkaa, mutta koska on myös niin haastava enkä pysty ajankäytöllisesti treenamaan paimennusta niin usein, joudun ensikesäksi haikein mielin varmaan tästä luopumaan ja panostamaan muihin juttuihin.

*Vielä joulukuussa yritimme hakea Varkaudesta asti tokon VOI-tulosta, mutta heikosti meni. Hyviä asioita oli suorituksessamme, mutta liikaa mokia ja kummallisia tuplakäskyjä.... ja ohjaajaa taisi jännittää aika lailla.

*Molemmat koirat ovat olleet terveitä ja voineet hyvin, Lallin lonkkakuvista tuli A/A ja 0/0 ja Leevikin on voinut hyvin. Leevi on saanut lähinnä touhuilla ja lenkkeillä. Lisäksi on ajettu mielenvirkistysjälkiä

Tänään lopetettiin vuosi hakutreeneillä ja kunnon lenkillä. Huomenna kana-areenalle T-porukan kanssa aloittamaan vuosi parhalla mahdollisella tavalla eli treenaamalla! (Luvassa videomateriaalia uudella joululahjalla!)