Cool Loma loma loma, kesälomaa siis viikko!

Perjantaina oltiin Maaritin kanssa tottistelemassa Vaivian kentällä. Taas kummallista reagoimista käskytykseen (M siis huuteli eri käskyjä mun välittämättä niistä.), mutta lopulta vaikeammaksi asiaksi osoittautui ruutu! Lars ei meinannut saada silmiään irti ruudusta ja hypyssäkin meinasi palkan sijaan juosta ruutuun. Mun piti alkuperäisen suunnitelman mukaan ottaa se mutta nyt se olikin vain hämynä Huuto

Pieni lenkki ja tunnari nurmelle, tämähän on ollut nyt se voe voe...-liike kun Lalli on aivottomasti vain nakellut mulle kaikki mahdolliset kapulat.. Nyt jäi hyvä mieli kun haki kahdesta sen toisen oman, kantoi väärää, mutta haisteli ja teki päätöksen että se muutes onkin tää, palautus äärimmäisen epävarma.

Lauantaina 18.9 hakua, jipii! Perustettiin ylökkille uusi hakuryhmä, jossa iso osa aivan aloittelijoita osa sellaisia jolla kokemusta aiemmin hakukoulutuksesta. Toimin siinä alkuunpanijana ja tukena jatkossakin. Heh onpa hauskaa vaihteeksi vain seistä keskilinjalla ja jakaa ohjeita Hymy Muakun ei päästetä maalimieheksi, kun mun täytyy katsoa ja kommentoida Silmänisku Näissä treeneissä pääsin sentääs pari kertaa piiloon.

Nyt Lallille taas hajun haku 2.mm:ltä hajun haku 1mm:ltä ja lähetys ykköselle, jonka jälkeen lähetys muistikuvana kakkoselle! Meni aikas pätevästi! Tarja kakkosella oli löytänyt vielä loistopiilon maakuopasta, jossa vähän puitakin päällä! Neloselta sai jo keskilinjalla sikahyvin hajun ja jäi hieman harmittamaan kun en "lähtenyt hakemaan hajua" ja sitten päästänyt keskilinjalta ukolle, olisi varmaan tehnyt ekan valmiin ukon.. Noh mä paikallistin ukon neloselta, jonka jälkeen hain hajun kolmoselta lähetys sinne, edelleen hyvin. Nelonen ei mennytkään ihan putkeen, kuten odotin, vaan hajua ei enään tullutkaan ja joudun jonkin verran etenemään alueelle (lähetin kahteen kertaan). No löytyihän se! Nyt Lallille on tullut leluvaihde, odotusarvo on pallossa! Aiemminhan söi halukkaasti ja kesken leikinkin jos näytti kipon olisi Lalli vielä halunnut namipalkkaa, nyt vaikka oli mahaa viimeisellä hädintuskin ehti syömään kun odotti palloa eikä jämät kipossa enään pallon jälkeen innostaneet Pusu Muutenkin nyt leikki maalimiehellä kehittynyt erilaiseksi Lallin omasta toimesta, nyt maalimiehelle tuodaan lelua!

1285098493_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lalli ekoissa hakutreeneissä <3

Sunnuntaina 19.9 sitten matkustettiin koko poppoo heti aamusesta pääkaupunki seudulle. Treffit oltiin tokotteluille sovittu Sirkuskentälle Malminkartanolle. Paikalla olivat Mari&Rimma&Puuma&12vee Ronja! Sirke&Tuuri&Riski Tesu&Joku ja Ansu&Kentsu? (toivottavasti muistan nime oikein :) Uusi paikka ja oma jännitys vaikutti ja Lalli oli hyvä, muttei loistava missään tekemisessään :( Leikki oli hyvää, mutta vähän stressin purkamista ja sainkin muistutuksen kun Lalli ei kerran tule ensimmäisellä eikä toisellakaan käskyllä palauttamaan lelua Viaton Alkuun kehään meno(luoksepäästävyys), yksittäin luoksepäästävyys (Ansu ja Tesu), Lalli pysyi kivasti istumassa.. ekaa kertaa otettiin tämän tyyppinen. Paikalla makaaminen ryhmässä. Ei ongelmia. Lyhyt aika.

*Otettiin sivulletuloja

*luoksetulo vauhtina kiertämällä.. tämääkään ei kovin hyvä.. Kokonainen liike käskytyksellä, joka olikin ihan katastroofi.. ei lähtenyt ekasta käskystä, tokalla käskyllä epävarmasti.. joten nyt keskitytään osien treenaamiseen ja hmm. paikka varmasti vaikutti ja mun jännitysmomentti.. paljon kuitenkin ollaan eri paikoissa treenailtu.

*seuraamista, ei niin hyvää kuin yleensä mutta ok..Tähän täytyy saada vielä yllätystä mukaan ja nopeita palkkauksia!

* liik.maahanmenoa nämä hyviä ja nopeita Nauru

* voe voe.. -tunnistusnouto.. hmm nyt tukin viisailta neuvot tähän.. testattii niitä heti ja ainakin nyt positiivisia tuloksia. Hämykasa ihan meidän viereen niin, että ovat lähellä, mutta lalli joutuu ne ohittamaan, käyn piiloittamassa oman normimatkan päähän, enkä vähätveisaa vääristä. Muuten meni hyvin, mutta nyt otin luovutukseen asti, joka muodostunut epävarmaksi väärien noukkimisen takia, joten nyt esim. kyykistyn ja kehun, eikä haittaa vaikka tiputtaa tms. tuomisia ja luovutuksia eri harjoituksina. Harmillisesti en kehunut kun vilkaisi vääriä, mutta päättäväisesti toi omaa.. ja mä hölmö pyysin tuomaan loppuun asti kun tiputti!! Huuto Argh hölmö mikä hölmö, olisi ollut loistopaikka kyykistyä ja kehua kun vilkaisee ja tuo kuitenkin omaa!! Näin nyt jatketaan ja hämykasa siinä ihan meidän vieressä niin, että mä jopa kierrän sen sivusta enkä huomaakkaan hämyä, piiloitan sen oman kauemmas, tästä seuraavaksi hämykasa siirretään lähemmäksi oman piiloa.

Lähdettiin lenkille ja syömään ABC:lle, josta jatkettiin Paippisiin paimennushommiin Nauru Sinne mentiin Marin ja Sirken kanssa ja Riitta-kasvattaja liittyi seuraamme Numan kanssa.

Larsson pääsi pyöröaitaukseen, joka siis n. 5m halkaisija ja lampaat "turvassa" sisäpuolella. Tarkoituksena oli treenata tasapainopisteen hakua. Lallilla meni osittain tämä harjoitus hyvin, mutta myös pari kertaa kuumui vapaana olosta ja yritti päästä aidan ali lampaita maistamaan! Toisella kiekalla liinassa isommalla aitauksella, huh täällä sitä rynnistettiin ja maltti oli kadoksissa, otin useita maahanmenoja ja lähestymisiä. Huomasi, että alkoi väsyttää eikä koira pystynyt keskittymään vaan taisi villalounas olla mielessä.. Aivan mahtava päivä, kiva oli päästä juttelemaan Riitan kanssa! Sovimme Sirken kanssa uudet treffit laitumelle seuraavaksi aamupäiväksi.

1285098344_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lallin eka vieras maalimies ja hajureakointi

Maanantaina ajelin jälleen lammaslaitumille. Nyt vain minä ja Sirke. Lampaat pyöröaitaukseen, mutta nyt en halunnut kiihdytystreeniä (itseasiassa vauhtia ja punkemista aitaukseen oli viimeksi niin, että hirvitti..), joten treenattiin lähestymistä, hyötynä se kun lampaat pienessä aitauksessa, pysyvät paikoillaan eivätkä poukkoa laitumen toiseen reunaan, jolloin ei pystytä lähestymään rauhallisesti. Lalli lähestyi usein matalana ja rauhallisena. Näistä rauhallista kehua ja maahanmeno. Maahanmenot eivät onnistuneet kun ihan kerran pari ekalla käskyllä ja usein haki katsekontaktia minuun kun tietty pitäisi katsoa niitä lampaita Hymy Kehuinkin sitten kun oli rauhassa maassa ja katsoi lampaisiin. Jos koskin silittääkseni meinasi nousta ja jatkaa eteenpäin, joten nyt vain rauhallista kehua. Lisäksi kun olimme lampaiden lähellä koira maassa, otin askeleita koira taa ja hihna löysällä kutsuin sen pois. Nämä meni pääsiassa ekalla käskyllä. Lähestymisessä mulle oli vaikeaa lähestyä oikeasti suoraan kohti lampaita, kuljin koko ajan vas.aidan reunaan laitumen maaston mukaisesti, joten jouduin stemppaamaan suoraan menemistä Silmänisku

Otettiin myös hmm.. korjatkaan mutta lärpäkkkeellä Päättämätön (tai vaihtoehtoisesti pitkälläpiiskalla.) kiertämistä. Läpsytin sillä maata Lallin edessä tai omaa reittäni vasten, tarkoituksena luoda painetta ohjaajasta ja että koira väistää ohjaajaa. Aina kun kiertäessämme aitausta jäi tuijottamaan liiaksi lampaita (tottakai vilkaista täytyy, jotta tietää missä lampaat ovat), lärpätin Lallin eteen ja reagoi siihen hyvin, tosin osittain lopetti välillä paimentamisen, eli täysin syttynyt ei taida vielä olla. Kiertäessämme aitausta, komensin myös maahan välillä. Kiitos Sirkelle! Aikaa meni enemmän kun jutusteltiin, mutta paimennuksesta jäi äärimmäisen hyvä fiilis Lallin osalta Silmänisku


Huh illalle iski vähän väsy, mutta Mikon kannustaessa "Nyt kun olet täällä lähellä ota kaikki irti"-auttoi raahautumaan Hakunilan urheilupuistoon Sirken ja Marin kanssa tokotteleen. Ja onneksi jaksoin, kummasti mieli paranee treenillä, hyvällä seuralla ja lakulla!

* Jääviä: istu, maahan, kommetti: auta ekalla, jotta ekakin aina onnistuu nappiin! Kokeessa mahdollisuus vain ekaan onnistumiseen!

* seuraaminen: paremmin kuin eilen, siistiä. Itse toivoisin siihen vähän enemmän poweria! Nyt yllätyksiä heti tokasta askeleesta palkka tai istumisesta kun sanon seuraa.. ja lisäksi vauhdista mukaan ottoja.

*Hyppy, hyvät ilmavat hypyt.

* Ruutu: alkoi jo hämärtää, ei mennyt norm. suorituksen mukaan, ensin näytettiin paikkaa. ihan ok, mutta jäi ruudun etuosaan, joten olisin voinut mennä palkkaamaan ruudun halutulle paikalle ei niin että sai tulla lelulla. Toisella toistolla jätin lelun ruutuun.

* Tunnari x2, meni hyvin Cool Jee ihanaa saada tässä onnistumisia!

Leikkiin kotiin viemisinä oli: Ei aina tarvi päästää juoksemaan, taistelua, jonka jälkeen irroitus ja harjoitus jatkuu. Välillä kun on päättänyt treenissä (esim. vauhtiliikkeet) voi päästää irroitteleen ja antaa sitten painattaa lelun kanssa, mulla oli vähän sellaista voi juosta, mutta kohta jo huusin tänne,...eikä edes tullut kuin lähistölle.. Nolostunut Eli jos saa luvan antaa palaa niin saa todella päästellä. Kun päässyt päästelemään "jatketaan hommia" jokin sana tähän, että rilluttelu riittää ja tehdäänkin jotain älykivaa liikettä! Eli koira haluaa tuoda lelun, koska siitä seuraa jotain tosi mahtavaa.

Laittakaas Sirke ja Mari tähän komenttia jos unohdin jotain Hymy tai mailillakin jos jokin ajatus unohtui.

Lopuksi Larsson pääsi sisko-Puuman kanssa lenkille, niiden juoksemista ja leikkiä oli kyllä ilo seurata! Lalli-parka ei vain meinunnut pysyä vauhdissa Hymy

1285098445_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ylpeä hakukoiran alun omistaja Hymy