Nyt on pari viikkoa jäänyt kirjaamatta, kun kiirusta pitää ja toipuminen viikonlopuista kestää. Paljon on treenattu, mutta tärkein odotettu kesän kohokohta oli 29-1.8 viikonloppu, jolloin pääsin ensi kertaa koiraleirille. Kasvattajan leiri järjestettiin Punkalaitumella to-su ja tottahan toki piti sinne koko viikonlopuksi päästä, torstaina tosin pääsin paikalle vasta iltasella, joten vain pikatokoa silloin.

Uskomattoman mukava oli tavata uusia ja tutuiksikin tulleita ystäviä. Sekä tietty pentusisaruksia Foxia ja Luuta, joita nähty harvemmin kuin Puumaa ja Riskiä. Älykivaa oli treenata ja leireillä mukavassa ja samanhenkisessä porukassa. päivät treenattiin, illalla saunottiin ja istuttiin nuotiolla.

Hakua treenattiin pe, la ja su omatoimiryhmässä, joka vaatimattomasti koostui haun taitureista Hanna, Elina, Pia ja Katri. perjantaina Lalli leikki huonosti ja kolmannella ukolla oli ihan "ei kiinnosta"-asenteella.. Lohduttauin leiriväsymykseen, kun yötä vietetttiin Hannojen (Veeti, Veikka ja Hui) kanssa. Launataina olikin parempi, nyt otin vain kaksi hajuhakua ja sunnuntaina olikin ihan loistava, leikki älyhyvin ja tikkusuoraan meni hajun jälkeen maalimiehelle, jäi aivan superfiilis viimeisestä treenistä.

Mutta kaikkein superfiilis taisi jäädä ruotsalaiskouluttajastamme Jonh Eklöfistä! Hän oli aivan loistava kouluttaja, jäätävä koiran lukutaito ja huumorintaju Nauru Jontten koulutuksia tuli katseltua ja itsekin niihin osallistuin la/su. Lauantaina jännitti ihan sikana, mutta onneksi sain tulkin avuksi Cool tehtiin nouto ja leikkimistä. Jontte sanoi, että Lalli kontrolloi leikkiä (jonka olen tiennytkin, en vain miten siihen puuttua), Teki aivan samaa kaavaa kapulalla kuin lelullakin. Koiran tarvitsee todella haluta antaa ohjaajalle asioita, ennen kuin voi alkaa työstämään noutoa. Heittelin lelua, jankutin tuo tuo tuo, jos lähti muualle, kielsin ja jankutin, että toisi käteen. En ollut enään Lallin leikissä mukana, joten Lalli vuoron perään vei kaikille yleisölle lelua Kieli ulkona Saimme tästä valtavasti hyvää vinkkiä miten edetä leikin ja noudon suhteen. Toisena liikkeenä otettiin sivulle siirtymistä ja takaosan käyttöä. Koiraa sivulle eri suunnista. Käsky, äläkä itse hievahda, täytyy odottaa, että koira itse tarjoaa oikeaa liikettä/yrittää tehdä oikein. Jontte nauroi, että koira odottaa mamilta ohjeita Hymy Joten omatoimisuutta lisää ilman apuja. Ei kääntymisiä, ennen kuin koira osaa peruuttaa sivulla ollessa. (Jessicalta sain myös muutaman vinkin takapään käyttöön, mm. käännös ja aina stop, koira joutuu työstämään käännöksen loppuun, paikallaan kääntymistä myös oikealle, ympyrää seuraamisella myötä ja vastapäivään.)

Sunnuntaina Jontten tokossa otettiin ruutua, jossa suomalaiset kouluttaa koiran juoksemaan objektille (pallolle) ei ohjaajan neuvomaan kohtaan. Larssin kanssa tehtiin niin, että tyhjään ruutuun lähetys ja kun oikeassa kohtaa kehu ja kontakti koiraan. Pari kertaa lalli oli "HooMoilasena" ja juoksi mun luo takaisin, jolloin vain kerroin koiralle "ei kun ruutuun", Jontten mielestä hyvä klun koira yrittää jotain ja tarjoaa asioita (kun taas esim. merkin kaatamisesta kielletään), koira tarjoaa asioita, ohjaajan tehtävä kertoa mitä siltä halutaan.

Sitten tunnari, joka katastroofi. Ollaan piiloteltu omaa, ja muutamia kertoja on ollut hämykasa lähistöllä. NYt laitettiin oma muiden sekaan, ja lalli toi varmaan ne kaikki.. Ei ollut normaalissa mielentilassaan ja haisteluaivot eivät menneet päälle. Aina kun toi oman pyh, lähetettiin uudestaan etsimään ts. älä edes ota väärää käteen. Tietty lopulta toi oman.  Taidan jatkaa niin, että oma muiden joukossa, mutta hieman nurmen sisässä. -Tätä ollaan otettukin leirin jälkeen ja kaikkina kolmena harjoituksena on tuonut aina oman!

Pidin Jonttesta äärimmäisesti, hyvä selittämään ratkaisut, että varmasti ymmärtää tyhmempikin torvi Hymy Ja Jontte korosti sosiaalisen kehun merkitystä, eli kehu, tehtävä, kehu palkka. Kehua korostetaan ja saa sen pallonkin sitten hyvin tehdyst työstä.

Launtai iltana oli muuten tosi hyvä Hanna Helmisen vetämä esteklinikka toko/pk hypyistä, 5 estettä (esim agi) tosi matalalla, n. 6askelta väliin. namipalkkaa molemmista päistä. Lallilla meni tosii hyvin. Pienen koon takia tarvii hioa tekniikka ja kunto kohdilleen! Oli myös sellainen jumppasarja 3 estettä, pidempi väli ja pk-este! Jaahas tuleekos seura agiesteille käyttöä Silmänisku

Loppuun vielä kuva pentue sisaruksista vain kuudes Kuura-tyttö puuttuu

1281384191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fox, Luu, Lalli, Puuma ja Riski

1281384240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alun kangistelun jälkeen meno yltyi hulvattomaksi Cool

1281384017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lalli ja sen ruskeat veljet

1281383924_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kettuveli isoin?

1281384069_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tytöt Luu ja Puuma