Lalli täyttää tänään 4kk!

1265228828_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aamulla ennen töihin menoa oltiin rokotuksella, hienosti meni. Nyt kunnalla oli eri lääkäri, josta Lalli piti kovasti (kuten ihan kaikista) ei edes huomannut piikitystä eikä jännittänyt mitään! Painoa oli 9,4kg!! Aiemmin lalli oli sisaruksista pienimmästä päästä nyt on kyllä kirinyt Cool Jalkaa onkin nyt tullut. Leevikin pääsi lääkäriin, tosin vain eteiseen asti nimittäin punnittavaksi! Painoa oli 34,4kg! Syksyllä selkäkuvauksissa oli melki 38kg! Silloinkaan ei lihava, mutta ranteiden ja lonkkien takia tokikin kannattaa pitää melki liian laihana. Nyt onkin kylkiluut tuntuneen selvästi ja paino on kohdillaan.

Töiden jälkeen mentiin käväiseen Ikaalisten kennelkerhon talvitaolta palanneissa keskiviikon tokoissa, pakkasta vähän päälle -10, joten ei kai siellä ketään.. Paikalla oli ainakin 25 koirakkoa!! Pidin Lallia hihnassa koska porukkaa oli paljon, enkä halunnut aiheuttaa mahdollista toisen koiran luo menoa. Synttäreiden kunniaksi Lalli yllätti! Leikki todella hyvin, ei tietenkään niin hyvin kun kotona. Kotona kun Lalli on ihan liekeissä Cool Mutta piti kiinni ja murista myllersi ja toi lelua. Hihna haittasi, olisi varmaan ollut parempaa, mutta en luottanut leikin olevan niin hyvää ettei keksisi mennä moikkaamaan muita koiria.

Lalli tykkää äijien leikeistä, kunnon saalistusta ja kunnon kovat ja kolisevat lelut.

Ykkösenä on Leevin flexi,

2. kankainen joustohihnan pala, jossa molemmissa päissä lukot

3. Avainnippu kaulanauhalla, näiden lisäksi kivoimmasta päästä ovat wubat ja raadot, joiden metsästys loppui kun Rimma-äipän ja Puuma-siskon Mari oli löytänyt meille omat! Kiitos niistä!!

Kaksi toistoa vauhtinoutoa, ekalla palkkasin heti kun nosti tunnarikapulan ja seuraavalla odotin kunnes tulee mua kohti, tulikin kapula suussa ihan likelle ennen kun sain vaihtamaan leluun. Lelun vieminen merkin taakse, myös kaksi toistoa, eka huono, toka viimeinen hyvä! Sitten siirryttiin nameihin, ettei ehitä kyllääntyyn! Imuutusta, sivulle tuloa, eteenistumista, mentii koirien seassa eikä edes huomattu pahemmin ympäristöä. Hyvin kuulolla. Leevi pääsi ottaan myös nopeat, jotka lopetin lyhyeen kun en jaksanut tapella huomiosta muiden koirien kanssa.

Ikaalisissa oli vielä Tapiolan järjestämä tapahtuma, missö olikin paljon väkeä. Sosiaalistumisreissu siis luvassa, Lalli käyttäytyikin ihan mallikkaasti. Tosi isoa hevosta jännitti ja pelkäsi, olihan Tertulla kaviot Lallin kokoiset! Namin voimalla hieman rentouduttiin hevosen läheisyydessä. Paikalla oli vielä ilotulitus ja komea olikin! Me lallin ja Leevin kanssa sitä seurasimme autosta musiikin ollessa päällä. Vieläpä ajoimme kauemmas, autoon ei niinkään välähdykset näkyneet, pieni pauke kaempaa. 

Päivitys katkon aikana ollaan jatkettu leikkimisreeniä, joka siis ei vieläkään suju ulkona.. Sisällä leikkii kun hullu! Viimepäivinä on oppinut tuomaan palloa heitettäväksi!! Vauu Leevikään ei tätä taitoa ole oppinut. Tiputtaa pallon eteeni käskyllä "heitetäänkö?"  Tästä leikistä en meinaa (kuten ei Lallikaan) saada tarpeekseni, on vaan niin mahtavaa kun 4kuukautinen tuo mulle pallon Cool

Tottista ollaan ruvettu tekemään enemmän oivaltamisen kautta, mikä olikin pienelle bclle hankala homma alkuunsa. Kun ei autettu mitä pitäisi tehdä oli vinkumisen paikka. Kunnes kerran kokeili eteenistumista ja siitä se sitten lähti Hymy Tosi nopeasti hoksasi homman nimen ja rupesi tarjoamaan oppimiaan asioita. Nyt ollaan opeteltu peruutusta, sen kautta että palkka tulee kun tekee vahingossa askeleen taakse. Tämän lisäksi merkki ja nouto on ollut ohjelmassa. Vauhtinouto sujuukin hienosti sisällä, ja tänään myös ekaa kertaa loistavasti ulkona!Sivulle tulo sujuu hienosti ilman apua, nami vielä kädessä. Myös seuraamisen imuutusta olen alkanut häivyttämään.

Loppuun uusinpia otoksia

1265228320_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lumihirviö..

1265228403_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paimenkoiran vikaa?

1265228532_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joskus näinkin, Lalli yleensä nukkuu/lepää/puree Leevin päällä

1265228905_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jotkut väittävät bordercolliea maailman viisaimmaksi....... "tyhmä kun saapas"