Tänään se kauan jännitetty päivä koitti!

Ihka ensimmäisessä hakukokeessa niin koira kuin minäkin paikkana Kyröskoski ja tottiksen tuomaroi Timo Nopanen (viimeistä kertaa kyröskoskella ja haun joku Katja..)

Koe alkoi tottiksilla. Meidän numero 6 ja parina musta terrieri.

Leevi ensin paikallamakuuseen. L-seuraaminen tehtiin paikallamakuuseen kohti, joten se lisäsi mun jo ääripäässä olevaa jännittämistä. Leevin paikalla olo oli hyvä! Vilkuilin välillä ja Leevi nosteli päätään ja laski taas maahan, mutta hyvin pysyi.

Päivän rivi alkaa hienosti, uskomattoman hienosti ja voisiko kuvailla korkeelta tullaa tosi lujaa ja tosi alas..

Seuraaminen - erinomainen!!!!

Liikkeestä istuminen - erinomainen

Liikkeestä maahan ja luoksetulo - erittäin hyvä (Timo sanoi, että maahan meno hidas, no koko katsomo oli erimieltä, teki maahanmenon heti, mutta koiran temperamentilla)

Sitten se kaaos alkoikin loput liikkeet puutteellisia! Paitsi tietenkin paikallaolo ERINOMAINEN

Tasamaanoudossa varasti, jolloin ei ehtinyt kokoon käpyään ja epäleevimäisesti omi kapulan ja juoksenteli se suussaan, ei tuonut ja jouduin antaan aika monta lisäkäskyä. Jo hieman huvittavaa oli kun kapula edelleen tiukasti suussaan pysähtyi ja kun Timo kirjasi tätä paperille möyski pari kertaa Timolle Tukittu

No sain sen tulemaan ja kauniisti luovuttamaan kapulan... mutta tämä toistui esteillä..

Eteenmeno on reenin puutetta, seurasi hyvin ja käskyn saatuaan käveli maks 2m ja pysähtyi toljottamaan mua, minä katsoin tuomaria ja pääsin sanomaan vielä maahan. No puutteellinenhan se.. Arvostelussaan tuomari kehui suoritusta ja sitä, että koira tuntee liikkeet. Noudoissa tuomarista tuntui, että koira kusetti ohjaaa, minä vastasin tuomarille, että niin TODELLA tuntui Huuto 56p. Eipä paljon naurattanut, mutta toisaalta paikallaolo, mitä pelkäsin eniten sujui hienosti samaten seuraaminen mikä on meidän heikoin liike!

Päätin kannustettuna (Kiitos Hallan Annelle) jatkaa maksettuun maastoreeniin, joka menikin paremmin kuin ikinä olisin uskonut!! Oli hallinnassa hienommin kuin koskaan, pistot oli suoria! ja tyhjät onnistuneita! Haukku ekalla ukolla todella hyvä!

Eka ukko oli avo oik. etukulma. 2.ukko n. 50metrissä vasemmalla kallion takana/päällä, se oli umppari ja tässä vaiheessa etsi vielä hyvin, mutta rupes veto loppuun (yhteenlaskettuna varmaan palkkaamattomuus, motivaatio ja kuntokin saisi olla parempi). Viimeinen ukko oik. varmaan jossain 70-80m. Siellä väheni ilmaisu pisteet 7 ja työskentelystä lähti kans. Koska ei haukkunut hyvin ja lopetti hyvissä ajoin kun kuuli mun tulevan. Tämäkin oli umppari!! Että avoimen piilot! Olin äärimmäisen tyytyväinen! Pisteet 100 maalimiehistä ilmaisu 10, 10 ja 7, työskentely 35 yhteensä 162!!

Nyt vasta olikin ilon ja harmistuksen sekaiset tunteet, koska jos tottis oli mennyt paremmin..

Esineruudunkin suoritti varsin pätevästi! Lähetin keskeltä ja esine löytyi keskeltä, lähti heti tuomaan, mutta hidasteli lähestyessään, joten taputin reisiäni, josta lähti 2p. Eli 28p!

Nyt koekalenteria katsomaan! Ja reenaan eteenmenoa ja noutoa varmemmiksi! Myös tuo palkkaamattomuus varmasti hämmensi ja paineisti koiraa, kuten mun jännittäminen!