Odotin Lallin kanssa jo innolla Haukkuapilan järjestämää tokopäivää Meirän Hallilla. Perjantaina käytiin piitkästä aikaa kokeilemassa hallilla pelaamista ja hyvinhän se sujui.

Olimme vuorossa tietty heti ekoina Lallin kanssa. Alkuun otin leikittämistä. Lalli leikkikin suhteellisen hyvin, juoksemista tuli vähän mukaan, varsinkin lukkokolinalelulla oli vaikea saada takaisin. Katjankin ohjeena oli nopeat lyhyet leikkisessiot monen ja monenlaisissa paikoissa. Lisänä juoksentelubrobleemoon voi ottaa kevyen liinan. Talasmän Annen kanssa pohdiskeltiin myös että tekee luo tulemisesta kivaa esim. vaihtamalla lelun namiin, ainakin kun lopettaa leikin. Katja muistutti vielä, että nyt alkuunsa joudun itsekin vielä kovasti eläytymään, mutta kun leikki sujuu niin vähempi eleistä.

Vauhtinouto x2, hyvä! Mun täytyy vaan muistaa vapauttaa, koska kapulan saa tiputtaa JES-sanalla, jonka jälkeen tempastaan lelu esiin. Kehu + JES saa tulla heti kun nostaa kapulan ja kääntyy.

Kikkailtiin namilla seuraavaksi. Katja muistutti sivulle tulossa kriteereistä, eli mikä on se asento minkä haluan ja mistä palkkaan. Täytyy itse olla tarkka, että palkkaa oikeat suoritukset ja on oltava mustavalkoinen. Sivulle tuloa paljon edestä ja niin että otan vas. jalalla pienen askeleen ja vas. käsi "kulkee" jalassa kiinni. Näin on helpompi päästä eroo käsiavusta. Muuten Katja tykkäsi, että sivulletulo on hyvällä mallilla ja käskyä vaan mukaan.

Seuraamisessa imuutuskättä nostetaan ylös housun saumaa pitkin pari kertaa seuraamisen aikana, aluksi nopeasti ja myöhemmin hitaasti, näin eroon käsiavusta. Lisäksi voi ottaa askeleen seuraamista ilman namia. Suoralla imuuttamista ja ympyrällä vas. kierroksessa niin oppii perän käyttöä. Pään asento oli oikein hyvä Katjan mielestä, niin siis Lallin pää Nauru Seuraaminen ja vas. kääntymistä. Takapää toimii loistavasti ja mun käsikin toimii hyvin. Vähän rauhallisempi käännös multa. Aiemmin pysähdyin heti kääntymisen jälkeen istumiseen, mutta Katjan mielestä voisi ottaa pienen askeleen ennen istumista, 

Lalli hauskuutti kaikkia, kun tylsän hetken koittaessa tarjosi välittömästi oppimaansa ryömien peruuttamista  Pusu Kekkasi ihan ite tempun edellisenä aamuna! Hih ja seisaaltaan peruuttamista ei ole millään hokannut, no nyt osaa senkin! Lalli on aivan superi! Ryömien peruutus on niin IN, joten oon antanut sille käskyn "rapu" ja seisaaltaan peruutus on "pakki".

Reenattiin yhdessä sessiossa, mutta koska oltiin nopeita ja tehokkaita aikaa jäi ja mekin ennen pitkää kotimatkaa otettiin itseksemme toinen sessio. Nyt leikki oli vielä parempaa. Sen takia otettiin ruutua ekaa kertaa Hymy Aluksi mä vein lelun ruutuun, mutta Lalli ei hokannut lelua + ajatus varmaan katkesi kun mä palasin ruudusta Lallin luo. Seuraavaksi tehtiin niin, että Pia vei  lelun ja nyt olikin varsin loistava elämän toinen ruutuun meno Pusu

Katja suositteli myös kosketusalustaa, koska ruutua voi reenata sillä ja lelupalkalla ihan hyvin sekaisin.

Otettiin vielä kaukoja. Istu-seiso (maahan menoa ei olla vielä otettu, kun tarjoo sitä muutenkin niin kärkkäästi ihan mihin vain). Lallin tekniikkana on pitää etujalat paikallaan. JA hyvin menikin, oli kivasti malttia ja siirtymiset sujui loistavasti. Katjakin kommentoi hyviksi :):)

1266266825_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1266266883_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nouto

1266266937_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuuluisa lukkolelu.. Liekö silmät kiinni vaudista vai lukkoista.. Lallin mielestä kolinat on nastoja!

1266267039_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luoksetulo, jossa Katja piti kiinni. Matkalla oli myös kuvaaja Anne (kiitos ihanista otoksista!!), hetken taisi Lallikin miettiä josko hyppäisi kuitenkin Annen syliin :)

Loppuun vielä muutamia muistiinpanoja eväiksi matkalle:

* Vihjesanat kannattaa ottaa käyttöön liikkeisiin.

* Mieti kehään meneminen, liikkeiden väliajat, siirtymiset, lenkitys. Kaikki niin olet suunnitellut koko kokeen.

* Aluksi palkka yrittämisestä, kun hiffaa mistä kyse, lisää vaatimusta. OLE mustavalkoinen.

* Autosta otto ja lenkitys kokeessa, katso edellisen suoritus (tiedät suoritus järjestyksen), edellinen koirakko voi myös keskeyttää, mieti toimintasuunnitelma senkin varalle.

* Kokeessa vain sinä ja koira (+liikkuri), jos vaadit koiralta 100% keskittymistä, sinunkin täytyy keskittyä 100%! Tuomarin antaessa pisteet, keskity koiraan ja siirry seuraavaan aloituspisteeseen. Kun et kuuntele/seuraa pisteiden antoa ei hyvät/huonot vaikuta suoritukseesi. Kohteliaana kannattaa kätellä tuomari lopuksi niin, ettei hänelle jää epäkohteliasta kuvaa kun ohjaaja vähät veisaa pisteistä Silmänisku Katjan oma huomio :)

Pidin kovasti Katjan tiukasta, mutta iloisesta koulutustyylistä! Katja korosti itselle hankalaa osuutta -> musta valkoisuutta ja kriteerien luomista! Loistava päivä, josta jäi paljon itselle!