Perjantai iltana tokotteleen Riitan ja Lauran kanssa. Taisi löytyä ongelma kasvattajan leirillä olevalle kouluttajalle. Pyllyn käyttö on ihan lohdutonta. Ollaan jumpattu ja jumpattu sitä.. Täytyy kysyä mielipide saadaanko se kuntoon vai tarviiko vaihtaa takaakiertäväksi sivulletulo.. Otettiin myös ruutu, johon L vähän epäröiden.. Lelu ei erotu plus isot isot ruutu merkit.. Otettiin lempipallo ns. eteenmenopallo Cool Ja meni lujaa ja suoraan ruutuun <3

Yöllä 01.00 olinkin niiiiin hullu, että lähdin Riitan mukana Imatralle tokoSMiin! Riitta kilpaili alokasluokassa ja olikin kolmannella sijalla! Vau onnea Riitalle ja Kipinälle! Oli siis ilo lähteä kisoja seuraamaan nimittäin Tending-joukkueet ylsivät joukkue SMssä kullalle ja pronssille!! Hopean nappasi Varkauden joukkue! Onnea lämpimästi kaikille! Mahtavia olivat suoritukset! Lauantain osalta oli mageeta seurata suorituksia ja sunnuntailta tulikin ilouutisia kun Zen ja Katja voittivat kultaa! Ovat kyllä mun ehdottomia Idoleita! Paikalla harmitti kun kaikki sisarukset olivat (Kuuraa lukuunottamatta) paikalla! Luukin oli päässyt hoitotäti Katin matkassa Imatralle. Kiva oli tavata Marjaa ja Foxia! Kettuveli oli kyllä kivaoloinen tyyppi! Onneksi viikonpäästä nähdään riittävästi! Sitä odotellessa! Yöllä Riitan kanssa ajelimme sitten vielä kotosalle... Vuorokauden reissu kesti koska kotona oltiin la-su yönä 01:00 Jalka suussa

Sunnuntaina olikin luvassa HAKUA! jipii, muutama viikko on varmaan nyt ollut väliä! paikkana viljakkalaan päin vanha koul.kentän maasto. Olikin vaihteeksi hyvin erilainen maasto. Kivat oli treenit kaikilla meni homma hyvin!

Lallille oli kolme hajuhakemista, jotka suoritti eleettömän varmasti! Todella vaikea lukea koiraa kun hajun saadestaan reagoi hyvin vähän, ja silti pisto suora ja maalimiehen syliin 50metristä <3 Loistohommaa!

Maanantaina päästiinkin sitten illasta taas lampaille! Ikävästi vain uhkaava ukko keskeytti treenit. Lars ehti kuitenkin ottamaan kaksi lyhyttä settiä, liinassa lampaiden perässä. Hyvin tekee jo kaarta, mutta usein myös pokka pettää ja syöksyy lampaiden perään. Eka setti oli tosi hyvä ja oikein onnistunut. Toisella oli keskittyminen jo heikkoa ja sinkoili vähän väliä kohti lampaita. Otettiin onnistunut rauhallinen öh onko se paimennuskielellä "kuljetus", koira maahan ja lopetettiin siihen. Tytöt menivät ukkosen suojaan kahville ja mä lähdin kotiin ajelemaan, aamu herätyksen takia. Kotona yöllä sitten alkoikin oikein todellinen UKON ilma! Uni ei tullut (koirille kyllä..) ja pelottavan upeeta oli.. Melkein kaksi tuntia oli pahin päällä.'

Tänään Lalli tekikin tempauksen ja merkkasi vieraani laukun!! Huh, mitähän saan odottaa tältä kamulta! Lallia ei edes kiinnosta muut koirat, saatika merkkailu sisällä! En saanut edes kiinni teosta kun vieras vain totesi, huh näitä uroksia, onkos sulla talouspaperia. Hauki sentään saa olla viimeinen kerta!

Maaritin kanssa tottisteleen Kilvakkalan stadionille.

- merkkiä uudella matalalla merkillä, toistoja joku viisi ja meni tosi hyvin! Nyt maltoin pientä viivettä lisätä palkkaukseen, että joutui hakeutumaan oikealle paikalle, naksutin oli apuna.

-Seuraamista, jossa oik. kääntymistä: ei valitettavaa!

- Sivulletuloa niin, että otin askeleen kaksi jä siitä sivulle.

-pitoa metskulla, lisäksi noutoa metskulla niin, että jalalla pikkasen potkaisin kapulaa ja perkules irroitti lelulle!! Ja kaksi kertaa!! Yleensä nimittäin ekalla menee halpaan ja tokalla haluaa omia kapulan. Oli tosi hyvä!

-Lopuks pitkä luoksetulo lelulle. Tosi suora ja nopea! Haarovälistä palkka,

Kerta kaikkiaan piristävät ja onnistuneet treenit!